Start Style Fashion Knjige su ponovo u modi: pogledajte originalne Le Tan torbice

Knjige su ponovo u modi: pogledajte originalne Le Tan torbice

SHARE

 

Znate li zbog čega sve više poznatih zvezda hoda crvenim tepihom s knjigama u ruci? Ne, slavne devojke se nisu uključile u neki novi “književni klub poznatih”, već su se oduševile torbicama originalne dizajnerke Olympie Le-Tan.

Olympia je osmislila torbice u obliku najpopularnijih svetskih knjiga koje su trendseterke odmah prihvatile. Natalie Portman je na premijeri “Crnog labuda” nosila “Lolitu” a Michelle Williams je noć uoči prestižne dodele Oskara sa sobom ponela “Lovca u žitu”. Ovaj trend se jako brzo proširio i među drugim poznatim ljubiteljkama ove “intelektualne” mode pa su tako torbice u obliku knjiga počele da dominiraju crvenim tepihom.

Na ideju da napravi torbicu je došla tako što se sažalila na sve dobre knjige koje su zbog interneta zaboravljene, “Pomislila sam, zašto ih ne bi nosili unaokolo?” izjavila je Olympia na Fashion Weeku u Parisu. U njenoj modnoj biblioteci našli su se poznati naslovi od Mobi Dika do Drakule, a originalne torbice uklopile su se u kombinacije i nekih modnih uzora poput francuske manekenke i glumice Clemence Poesy.

U kratkom roku postale su hit među zvezdama, a svaki model dolazi u šesnaest komada i ručno ga je izradila sama dizajnerka.

OSTAVI KOMENTAR