Start Style Beauty Tips Zdrave navike za vitku liniju

Zdrave navike za vitku liniju

SHARE

Održavanje vitke linije i nije tako teško ako stekneš dobre navike. Sokove zameni vodom, deserte voćem, a u ishranu unesi više proteina i povrća, a manje ugljenih hidrata. Vidiš, ne čini se tako teško, još samo trebaš od toga da stvoriš svoje zdrave navike.

Voda

Nakon buđenja, i pre svakog obroka važno je popiti veliku čašu vode. To će ubrzati tvoj metabolizam i dati osećaj sitosti. I naravno, ne zaboravi na unos vode, svaki dan je potrebno barem 2 litre vode za zdravlje organizma.

Pravi doručak

Doručak je i dalje najvažniji obrok dana. Ukoliko ga preskačemo, naše telo zadržava masti i metabolizam se usporava. Složeni ugljeni hidrati, žitarice, jogurt i voće su odličan izbor za prvi obrok u danu.

Proteini

Kad jedemo proteine, duže smo siti, a oni pomažu u sagorevanju masti. Piletinu, ćuretinu, ribu i junetinu obavezno uvrsti u svoj jelovnik.

Dan bez mesa

Bilo bi dobro naviknuti se na rutinu da jedan dan u nedelji prođe bez mesa na meniju. Njega zameni biljnim izvorima proteina.

Povrće

Osim što je zdravo, kada je povrće u pitanju, ne moraš brojati kalorije. Jedi ga stalno i koliko god želiš. Isprobaj i nove načine pripreme povrća.

OSTAVI KOMENTAR