692
Zauvek se reši ispucalih usana

Zauvek se reši ispucalih usana

692
SHARE

Najbolji način za negu suvih, ispucalih usana je nežni piling i hidratacija. Leto je takođe godišnje doba koje je kritično kada je nega usana u pitanju. Nemoj zaboraviti da topli vazduh, sunce i more rezultuju ispucalim i suvim usnama pa je potrebno i tim delovima tela pružiti dovoljno nege.

Med za ispucale usne

Masiraj usne četkicom za zube, pa zatim nanesi med i pusti da deluje 10 min. Na ovaj način napravićeš piling usana pa ih nahraniti i hidratizovati medom.

Šargarepa protiv suvoće

Napravi masku za usne od šargarepe i sira. Pomešaj sok od šargarepe sa svežim kravljim sirom i nanesi masku na usne 10-15 min. Sam šargarepin sok je dovoljan za oporavak suvih usana pa ga možeš s vremena na vreme naneti na usne.

Krema protiv bora

Nakon pilinga dobro bi bilo na usne naneti kremu bogatu vitaminima A i E sa zaštitnim faktorom 15. Pokazalo se da kreme sa zaštitnim faktorom smanjuju pojavu sitnih linija i bora na površini usana.

7 KOMENTARA

    • Ne znam da li znate za onaj recept sa medom,šećerom i vazelinom .Pomešate vazelin,med i šećer(2 kašike šećera.kašičica vazelina i 1 kašika meda) ,a zatim tu smesu utrljate na usne,pa kada šećer počne da se topi na usnama smesu uklonite maramicom.Ovu smesu je najbolje držati u posudici sa poklopcem,jer vam treba jako mala količina,pa vam ova smesa može trajati i do par meseci :) Za preciznije detalje o ovom receptu,na You Tube-u možete pronaći video pod nazivom:DIY(Do it yourself) Lip Scrub:)

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.