Start Style Beauty Tips Vreme je za prolećno čišćenje lica

Vreme je za prolećno čišćenje lica

SHARE

Hladan vazduh, boravak u zatvorenim prostorima i teška hrana ostavili su tragova na tvojoj koži? S dolaskom proleća, osim tvog stana i koža treba čišćenje.

Potrebno ju je osvežiti i pripremiti za više temperature. Donosimo ti savete kako u novo godišnje doba ući s novom blistavom kožom.

Skini staru i “obuci” novu kožu

Skini umornu i “iznošenu” kožu sa svog lica. Pronađi piling koji najbolje odgovara tvom tipu kože i skini izumrle ćelije s lica. Piling će grubu kožu vratiti u život, a lako ga možeš izvesti i kod kuće. Nakon pilinga, na kožu nanesi blagi losion kako bi je hidratizovala i izbegla iritacije.

Masiraj lice

Masaža lica nekoliko puta dnevno može smanjiti natečenost. Masiraj kožu kružnim pokretima prema gore i prema ivicama lica. Kreni od brade prema čelu. Dovoljne su tri minute ujutro i uveče.

Odbaci teške kreme

Menjanjem temperature menjaju se i potrebe tvoje kože. Tokom zime koži su potrebne teške i bogate kreme ali kako postaje toplije koži su sve potrebnije hidratantne i lagane kreme. Takođe ne zaboravi i na kremu sa zaštitnim faktorom bez koje ne bi trebala izlaziti na sunce.

Odbaci tešku hranu

Jedi zeleno povrće bogato vitaminom C koji podstiče stvaranje kolagena u koži. Pij puno vode i zelenog čaja kako bi se tvoja koža svakodnevno čistila. Bobičasto voće hidratiziraće kožu iznutra a kupus i kelj bogati su materijama koje pomažu čišćenju organizma i vraćanju vitalnosti.

OSTAVI KOMENTAR