Start Style Beauty Tips Volite li grejp?

Volite li grejp?

SHARE

Grejp, ta tropska biljka iz porodice agruma jedna je od najzdravijih namirnica na svetu. To voće bez masnoća i s malo kalorija čini čuda našem imunitetu i lepoti tela.

Neprocenjiv je za naš imunitet i nezamenjiv za gubitak kilograma. Zato ga ne bi trebale izbegavati ni zbog njegovog gorkastog okusa jer rezultat koji za sobom ostavlja sladak je kao šećer. Uz svu čaroliju koju sa sobom nosi, teško je poverovati da je grejp nekada davno bio “zabranjeno voće”.

Zdravlje iz grejpa

Smatra se da je grejp nastao ukrštanjem narandže i pomela. Grejp je jedna od najzdravijih namirnica upravo jer sadrži ogromne količine vitamina, minerala, a tom spisku nikad kraja. Grejp je prepun vitamina C i zato spada u grupu antioksidanata koji sprečavaju starenje kože i pomažu sa suvišnim kilogramima. Pored mnogih pozitivnih uticaja na naše telo i smanjivanja negativnih učinaka bolesti kao i estetike, grejp je visoko na listi najcenjenijeg nam voća.

Grejp za gubitak suvišnih kilograma

Sprovedeno je istraživanje i dokazano je: konzumacija grejpa ili njegovog soka pomaže kod gubitka suvišnih kilograma. Potvrđeno je kako uz dodatak grejpa ili soka od grejpa u svakodnevnu ishranu i uz fizičku aktivnost, možeš gubiti kilograme brže i zdravije bez izgladnjivanja. Tokom 80ih svi koji su hteli da smršaju bili su na “grejp dijeti”. I tako je grejp stekao svoju svetsku slavu uticajem na regulisanje telesne težine, smanjujući visinu insulina u krvi, zbog visokog procenta vode i malog udela natrijuma, i naravno vlakna koja nam daju duži osećaj sitosti.

Grejp i kao prilog glavnom jelu

Grejp se najčešće konzumira isceđen u sok ili svež u voćnim salatama. Ali, njegova primena je puno raširenija od samo osvežavajućeg deserta. Sa raznolikim začinima možete ga dodati u zelene salate i time oduševiti svoje goste nesvakidašnjom kombinacijom, kojoj će sigurno pristajati sa svojim gorkastim ukusom. Ali ni to nije sve. Od njega možete napraviti domaći džem, a zapečeni grejp koristiti kao prilog jelima.

OSTAVI KOMENTAR