Start Style Beauty Tips Voće za zdravlje i lepotu

Voće za zdravlje i lepotu

SHARE

Antioksidanti su grupa prirodnih jedinjenja koji u našem organizmu igraju važnu ulogu zaštite od štetnog delovanja slobodnih radikala.

Dva su glavna izvora antioksidanata, naš organizam i hrana koju unosimo. Kada je naš organizam snabdeven antioksidantima, spreman je da se lakše odupre raznim bolestima i bakterijama koje ga napadaju. Najbolji izvor tih čarobnih jedinjenja je sveže voće koje, ne samo da je ukusno, nego i idealno u službi naše lepote, zdravlja i vitkog tela. Donosimo spisak voća koje svakako trebaš da uvrstiš u svoj jelovnik.

Suve šljive

Suve šljive idealne su u borbi protiv visokog holesterola, jačaju kosti i korisne su kad je probava u pitanju. Ako ih često jedeš, tvoja će im ceva biti zahvalna.

Grožđice

Savršen međuobrok su grožđice: jedna šoljica grožđica po kalorijama je jednaka osam šoljica svežeg grožđa. Pomažu u održanju zdravlja zuba i očiju.

Borovnice

Borovnice su odlične protiv nadimanja, pune su antioksidanata i smanjuju rizik od raznih bolesti.

Kupine

U kupinama se krije jako puno vrijednih sastojaka, uključujući i specifični antioksidant elagitanin, kojeg nema gotovo u ni jednoj drugoj namirnici.

Jagode

Jagode sadrže vrlo malo kalorija, smanjuju krvni pritisak i pune su antioksidanata. Jagoda se takođe smatra prirodnom Viagrom jer deluje kao afrodizijak.

Grejp

Poznato je da grejp pomaže pri mršavljenju, ubrzava metabolizam i podstiče sagorevanje masnoća. Ovaj citrus možeš jesti bez straha od nakupljanja kalorija.

OSTAVI KOMENTAR