Start Style Beauty Tips Vitamini i minerali koji će osnažiti tvoje nokte

Vitamini i minerali koji će osnažiti tvoje nokte

SHARE

Lepi i negovani nokti ogledalo su svake devojke. Ruke su dobar pokazatelj koliko se osoba brine o organizmu, pa se nedostatak vitamina prvo vidi upravo na noktima.

Ali, uopšte nema razloga zašto bi nokti izgledali loše, ako se za njih pravilno brineš i ako ih redovno neguješ. Zdravi nokti odraz su zdravog života,pa, ako primetiš da su tvoji nokti u poslednje vreme bez sjaja, beživotni i da sporo rastu, moguće je da patiš od nedostatka nekih vitamina ili minerala. Zato sledi nekoliko saveta kojim vitaminima ih vratiti u prvobitno stanje…

Cink

Usporio ti se rast noktiju i nikako ne možeš da postigneš željenu dužinu? Na noktima su se pojavile bele mrlje? Trk u apoteku po dozu cinka! A ako ne veruješ u unošenje vitamina tabletama, cink možeš potražiti i u, nećeš verovati, omiljenoj crnoj čokoladi, kikirikiju ili ćurki.

Gvožđe

Krhki, lomljivi nokti znak su manjka gvožđa u tvom organizmu. U apotekama možeš pronaći bogatu ponudu ovog vitamina, pa izaberi onaj koji ti najviše odgovara. Ali, ne zaboravi da pripaziš koliko se grama gvožđa nalazi u kojoj tableti, različiti proizvođači ga različito doziraju. Naravno, pametnije je kupiti one u kojima se nalazi dovoljna količina gvožđa za potreban učinak. Kod kuće ga možeš pronaći u orasima, crvenom mesu i lisnatom povrću.

B-12

Vrlo suvi i “potamneli” nokti mogu biti znak manjka ovog vitamina u organizmu. Pomoć možeš potražiti u vitaminskim tabletama ili siru i jajima.

OSTAVI KOMENTAR