Start Style Beauty Tips Top saveti za pravilno čišćenje lica

Top saveti za pravilno čišćenje lica

SHARE

Čišćenje lica najvažniji je korak u nezi kože, pa se zato ne sme preskakati, ali ni nepravilno izvoditi.

Koža mora biti dobro očišćena kako bi mogla da diše i prima hranjive sastojke iz kreme, pa se potrudi da svake večeri odvojiš barem malo vremena kako bi je nežno, ali temeljno očistila. Donosimo top pet saveta kad je čišćenje kože lica u pitanju.

1. Obrati pažnju na tip kože

Pogrešni preparati za čišćenje lako mogu pogoršati stanje tvoje kože, pa je jako važno da koristiš samo one koji odgovaraju njenim potrebama. Masnoj i mešovitoj koži potrebni su gelovi i losioni koji će kožu dubinski pročistiti, suvoj mleka koja neće ukloniti vlagu, a osetljivoj posebni preparati s najmanjom mogućom količinom hemikalija. Hidratantne pene i mleka kao i maramice za čišćenje odgovaraju svakom tipu kože, pa ih slobodno možeš pozajmiti od sestre ili prijateljice.

2. Nemoj trljati kožu

S kožom lica treba postupati nežno, pa pazi da je prilikom čišćenja ne trljaš, guliš ili izvodiš grube pokrete na njoj.

3. Ne preteruj s pilingom

Piling za lice sjajna je stvar, ali ni s njime ne treba preterivati. Koristi ga jednom do dva puta nedeljno i takođe pazi da je prilagođen tipu tvoje kože.

4. Dobro isperi

Važno je da dobro ispereš ostatke mleka ili gela za čišćenje jer bi u protivnom mogla da začepiš pore i uzrokuješ pojavu bubuljica.

5. Pažljivo skidaj vodootpornu maskaru

Vodootpornu maskaru ponekad je zaista teško skinuti, ali postoji mali trik uz koji će čak i taj zadatak postati lak. Umesto skupih dvofaznih čistača, na vaticu nanesi malo bebi ulja, pritisni na trepavice, zadrži nekoliko sekundi i nežno skini ostatke maskare s očiju.

OSTAVI KOMENTAR