Start Style Beauty Tips Tinejdžerka zbog zavisnosti od blogova skoro umrla od anoreksije

Tinejdžerka zbog zavisnosti od blogova skoro umrla od anoreksije

SHARE

41150_1_300x0

Grejn Bins (17) iz Dablina postala je zavisna od blogova na kojima su joj govorili da je debela, pa je u jednom trenutku imala samo 38 kilograma. Tek kada je pala od iznemoglosti, shvatila je koliko je bolesna.

Tinejdžerka iz Dablina skoro je umrla.
  – Provodila sam mnogo vremena na sajtovima za mršavljenje gledajući fotografije mršavih devojaka kojima su štrčale kosti. Mislila sam da su prelepe, pa sam pokrenula sopstveni blog, gde sam postavljala svoje fotografije kako bi ih drugi komentarisali. Govorili su da sam predebela, pa sam htela da smršam kako bih im udovoljila. Tek nakon što sam pala od iscrpljenosti, potražila sam pomoć. Bila sam zgrožena kada su mi pokazali fotografije onoga čemu sam do tada težila – priča Grejn.

Sve je počelo kada je kupila haljinu u koju nije mogla da uđe i zbog nje je odlučila da smrša malo.

 Potražila je savete na internetu, naišla na ove blogove i krenula da se pridržava saveta koje je dobijala.
  – Lako sam gubila kilograme, ali sam se osećala debelo u poređenju sa ostalim devojkama na tim sajtovima. Želela sam da izgledam kao one. U mojoj školi jedna devojka je bolovala od anoreksije. Čula sam ljude kako govore da je jako mršava, pa sam poželela da to kažu i za mene – kaže devojka.
 Pre nego što je počela sa mršavljenjem, bila je teška 56 kilograma. Za 12 meseseci izgubila je trećinu svoje težine. Bez obzira na desetonedeljni boravak u bolnici i podvrgavanje intenzivnom lečenju, ostala je odlučna da izgubi još kilograma.

 – Bila sam bolesna oko godinu dana kada su me mama i tetka odvele kod doktora. Doktor me je pogledao i rekao mi ‚‚Grejn, umrećeš ako nastaviš ovako.” Kada sam videla mamin izraz lica, shvatila sam da ne bih trebala da nastavim da je mučim na ovaj način. Oporavak je trajao dugo. Obrisala sam svoj blog i otvorila novi – o zdravom životu: dobrim obrocima i vežbanju. Posle nekog vremena mogla sam da se družim sa svim prijateljima i pratim njihov ritam – mogla sam da živim normalnim životom. Pila sam milkšejkove i jela sladolede. Konačno sam se vratila na staru težinu. Želim da svi ljudi koji pate znaju da je moguće da promenite svoj život u potpunosti – poručuje Grejn.

 

Izvor: zena.blic.rs

OSTAVI KOMENTAR