Start Style Beauty Tips Sve što treba da znaš o puderu ove zime

Sve što treba da znaš o puderu ove zime

SHARE

Kad se radi o puderu, u zimskim danima devojke su sklone da odlaze iz krajnosti u krajnost pa puder uopšte ne nose ili ga nose previše. Puder na licu itekako je korisna zaštita od jetra i zime pa je jako važno da nađeš dobru teksturu i nijansu pomoću kojih će tvoja koža izgledati besprekorno cele zime.

1. Ne veruj bapskim pričama

Staro verovanje da puder šteti koži slobodno možeš zaboraviti. Današnji puderi više nisu toliko teški i ne zatvaraju pore, a tokom zime su nužni kako bi štitili tvoje lice od štetnih vremenskih uticaja kao što su vetar, sneg i hladnoća.

2. Nemoj zaboraviti kremu

Devojke često znaju da budu lenje pa stavljaju puder na lice bez prethodnog nanošenja podloge, ali to nije dobra ideja. Krema je nužna kako bi nahranila tvoju kožu, vratila joj vlagu i pomogla da zadrži elastičnost i tako sprečila nastajanje bora. Krema će omogućiti da puder bolje prijanja i izgleda prirodno na licu, a  ako nemaš mnogo vremena za spremanje odaberi tonirane kreme koje će zameniti i puder i kremu.

3. Nijansa je važna

Posebnu pažnju posveti biranju nijanse pudera. Ako želiš da dobiješ tamniju put nikako nemoj odabirati tamniji puder jer bi utisak mogao biti “jeftin” i neuredan. Ako želiš da dobiješ lagano preplanuli izgled, radije koristi bronzer i veliku četku. Cure s roskastim nijansama lica trebale bi da se odlučie za žućkaste nijanse koje će prigušiti crvenilo, a devojke sa žućkastim nijansama savršen ten će postići uz pudere u hladnim bež nijansama s roze pod-tonovima.

4. Uvek biraj zaštitni faktor

Nemoj misliti da ti zaštitni faktor zimi nije potreban. Čak i najmanji zraci sunca koji se probijaju kroz guste oblake, mogu naštetiti tvojoj koži i prouzrokovati prevremeno starenje. Većina pudera u sebi sadrži zaštitni faktor, pa obrati pažnju i na to.

5. Nemoj preterivati

Puder nanosi umereno, i uvek samo u jednom sloju. Ako nemaš problema s bubuljicama, dovoljno je da puder naneseš samo na mesta na kojima je potreban: na t-zonu ako imaš problema s nepoželjnim sjajem ili obraze ako te muči crvenilo.

OSTAVI KOMENTAR