Start Style Beauty Tips Šta najčešće kvari planiranu dijetu?

Šta najčešće kvari planiranu dijetu?

SHARE

Dijetu i plan vežbanja uvek pomno osmislite, ali iz vama nejasnih razloga, često se dogodi da priželjkivani rezultat izostane?

Znalci kažu da su neki planovi, uprkos pomnom planiranju, već od samoga početka osuđeni na propast. Razlozi za neostvarene zamisli leže u tome što su njihovi nosioci uglavnom bili nerealistični u postavljanju ciljeva ili traže “brz popravak” koji nije moguće dugoročno održavati. Kako bi se vaš plan realizovao i osigurao vam zadovoljavajuće rezultate, donosimo vam popis stvari koje svakako trebate izbegavati u svom planu za mršavljenje.

Tablete za mršavljenje

Nažalost, još uvek ne postoji magična tableta koja bi nam skratila muke i preporučila kao pouzdana prilikom kontrolisanja smanjivanja težine. Radije se odlučite za zdravu ishranu i vežbanje.

Izgladnjivanje

Kada se izgladnjujete, pre nego što počnete gubiti masne naslage, izmučićete mišićno tkivo. Gubljenje mišićnog tkiva rezultuje promenama u metabolizmu, pa nije isključeno da ćete umesto željenog gubitka čak i nabaciti koji kilogram viška. Ekstremne dete loše su za zdravlje i neizvodljivo  ih je održati na duge staze.

Brza i lenja rešenja

Znojenje u sauni ili umotavanje u plastičnu foliju neće vas osloboditi lakih masnih naslaga. Svi volimo dobru saunu i relaksaciju koju nam pruža, ali ne zanosite se da ćete sagoreti masnoće ili izgubiti kilograme samo sedeći i uživajući u toplim parama dok vam se vrući znoj sliva niz čelo i telo. Masnoće nastale konzumacijom slatkiša mogu se ukloniti samo znojenjem nastalim od vežbe.

Isključivanje vežbanja ili zdrave ishrane

Pojedinci veruju da će im neumerena vežba s normalnom ishranom ili jednolična ishrana bez vežbanja, pomoći da “posao obave kako treba”. Upravo suprotno, naučne studije pokazale su da za najkonzistentniji gubitak kilograma i programe održavanja željene težine valja kombinovati pravilnu i redovnu vežbu sa zdravom ishranom. Isključite li jedno od toga, vaša dijeta neće uspeti.

OSTAVI KOMENTAR