303
Šta najčešće kvari planiranu dijetu?

Šta najčešće kvari planiranu dijetu?

303
SHARE

Dijetu i plan vežbanja uvek pomno osmislite, ali iz vama nejasnih razloga, često se dogodi da priželjkivani rezultat izostane?

Znalci kažu da su neki planovi, uprkos pomnom planiranju, već od samoga početka osuđeni na propast. Razlozi za neostvarene zamisli leže u tome što su njihovi nosioci uglavnom bili nerealistični u postavljanju ciljeva ili traže “brz popravak” koji nije moguće dugoročno održavati. Kako bi se vaš plan realizovao i osigurao vam zadovoljavajuće rezultate, donosimo vam popis stvari koje svakako trebate izbegavati u svom planu za mršavljenje.

Tablete za mršavljenje

Nažalost, još uvek ne postoji magična tableta koja bi nam skratila muke i preporučila kao pouzdana prilikom kontrolisanja smanjivanja težine. Radije se odlučite za zdravu ishranu i vežbanje.

Izgladnjivanje

Kada se izgladnjujete, pre nego što počnete gubiti masne naslage, izmučićete mišićno tkivo. Gubljenje mišićnog tkiva rezultuje promenama u metabolizmu, pa nije isključeno da ćete umesto željenog gubitka čak i nabaciti koji kilogram viška. Ekstremne dete loše su za zdravlje i neizvodljivo  ih je održati na duge staze.

Brza i lenja rešenja

Znojenje u sauni ili umotavanje u plastičnu foliju neće vas osloboditi lakih masnih naslaga. Svi volimo dobru saunu i relaksaciju koju nam pruža, ali ne zanosite se da ćete sagoreti masnoće ili izgubiti kilograme samo sedeći i uživajući u toplim parama dok vam se vrući znoj sliva niz čelo i telo. Masnoće nastale konzumacijom slatkiša mogu se ukloniti samo znojenjem nastalim od vežbe.

Isključivanje vežbanja ili zdrave ishrane

Pojedinci veruju da će im neumerena vežba s normalnom ishranom ili jednolična ishrana bez vežbanja, pomoći da “posao obave kako treba”. Upravo suprotno, naučne studije pokazale su da za najkonzistentniji gubitak kilograma i programe održavanja željene težine valja kombinovati pravilnu i redovnu vežbu sa zdravom ishranom. Isključite li jedno od toga, vaša dijeta neće uspeti.

10 KOMENTARA

 1. Ovako :Imam 13 ipo godina visoka sam 1.65 cm i 53 kg.!
  Za nekoliko mjeseci imam polumaturu i plasim se da cu izgledati premrsavo i uzivo a i na slikama.
  !!!
  Da li znate kako b\mogu da se ugojim da izgledam normalno!?! Help pls!!

 2. Ja ti ne preporucujem da se gojis,jer je tvoja tezina sasvim normalna s obzirom da si visoka…:)Ali ako bas hoces najbolji ti je lek da mazes krem na keks,po mogucstvu plazmu,to ce sigurno upaliti,ali bolje ti je da to ne radis jer msm da je tvoja tezina odgovarajuca… :*

  • A ti mala (izvini što te tako zovem) kakve dijete ti ćeš se menjati i ako sad budeš držala dijetu bićeš premršava! Ti se samo zdravo hrani i vežbaj ^_^ Nema tu brzo i sporo :3 KAd sam bila kao ti bila sam visoka 156 i imala sam 56kg i ništa nisam radila osim što sam vežbala, čak se nisam ni zdravo hranila, a sad sam mršava,mršava,mršava:3 Opuštenooo! :D

 3. kako vi nemate pojma,decoo. mislim:”nije zdravo da se gojis” , ili “jedi krem i plazmu ak bas hoces da smrsas” PA JE L VAMA DOBRO;HEEJ?

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.