Start Style Beauty Tips Sezonsko voće za bolje zdravlje u sezoni prehlada

Sezonsko voće za bolje zdravlje u sezoni prehlada

SHARE

Jesenje voće bogato je vlaknima i vitaminima, odlično je za mršavljenje i najbolje oružje u borbi za vitku liniju i dobro zdravlje. Kako je jesen vreme prehlade i bolesti, iskoristi ukusno voće da bi sprečila viruse i bakterije i poboljšala imunitet.

Kruške

Kruška je voće koje je najbogatije vlaknima i samim tim je glavna namirnica u borbi za zdravlje creva. Kruška se takođe smatra hipoalergenim voćem, odnosno spada u hranu koja najređe izaziva bilo kakve alergijske reakcije.

Jabuke

Kad je zdravlje u pitanju, jabuka je prava zvezda među voćem. Bogata je vitaminima, poboljšava imunološki sistem, čuva od prehlade i zahvaljujući velikom udelu ugljenih hidrata, posebno fruktozi i glukozi, snabdeva organizam energijom i sprečava gubitak koncentracije i umor.

Kivi

Kivi je prava riznica vitamina C, sadrži nešto manje od 50 kcal, a idealan je za imunitet i zbog kalijuma kojim je bogat, reguliše krvni pritisak. Zbog kombinacije vlakana i vode kivi nam daje osećaj sitosti.

Mandarine

Mandarina je savršena poslastica za sladokusce, a ne ugrožava liniju. Bogata je vitaminom A i C pa je odličan saveznik u borbi protiv prehlade, jer je poznato da vitamin A ima za zadatak očuvanje zdrave sluzokože i kože pa je tako glavni u borbi protiv virusa i bakterija.

Šipak

Komplikovano ga je čistiti i jesti ali šipak ima puno vitamina i malo kalorija. Ima snažnu antioksidativnu moć, snažniju čak i od zelenog čaja. Šipak možeš da kuvaš kao čaj a vitamin C se kod šipka prilikom kuvanja ne uništava kao kod drugih čajeva.

Dunje

Mnogima dunje nisu prvi izbor zbog svog pomalo gorkog okusa, ali postoje drugi načini kako ih možeš iskoristiti u ishrani stavljajući ih u jela kao što su pite i marmelade. Ovo voće je jako zdravo jer sadrži vitamin C, dijetalna vlakna, bakar i pektin.

Grožđe

Grožđe pomaže u očuvanju zdrave slike kardiovaskularnog sistema, ali je takođe odlično za kosti. Naime, mineral kojeg nalazimo u grožđu je bor, a adekvatna količina bora važna za očuvanje zdravih kostiju.

OSTAVI KOMENTAR