Start Style Beauty Tips Sexy od glave do pete! (2)

Sexy od glave do pete! (2)

SHARE

bEAUTY GLAVNA

Da li znaš šta je, u stvari, zaista seksi? Imati lepo telo. Pritom ne mislimo na lepu figuru. Najvažnije je da se neguješ, lepo mirišeš, da ti koža bude meka i da su ti noge izdepilirane. Sledi naše beauty savete i i zgledaćeš kao prava zavodnica!

Brijanje
Koža ispod pazuha bez dlačica ne samo što izgleda lepo – već se na taj način sprečava i nastanak neprijatnog mirisa znoja. Najbolje je da svako jutro tokom tuširanja proveriš da li su ti izrasle nove dlačice i, ako jesu, odmah ih obrij!

Naš savet
Nega kože
Da ti koža ne bi bila iritirana posle brijanja i da na njoj ne bi nastale bubuljice i crvenilo, nanesi gel sa aloe verom. Ona će smiriti iritacije na koži.


Piling za telo

Tvoja koža obnavlja se svakih 28 dana – to znači da sa nje otpadaju izumrle ćelije i da imaš novi sloj meke kože. U ovom procesu možeš i ti da učestvuješ. Jednom nedeljno uradi piling kojim ćeš otkloniti sa kože sve izumrle ćelije.

Uradi sama

Piling od ananasa

Pomešaj mikserom 500 g komadića ananasa sa 100 ml vode. Potom dodaj 2 kašike kukuruznog brašna, kašiku gela za tuširanje i pola kašičice maslinovog ulja. Sve dobro pomešaj i nanesi na telo. Dobro utrljaj u kožu, a posebno na kolena i laktove. Potom isperi toplom vodom. Ovo je idealno za suvu kožu.

Piling od papaje i banane
Izgnječi dve banane. Ispasiraj mikserom papaju i dodaj joj banane. U to dodaj 4 kašike šećera i 4 kašike meda. Sve dobro pomešaj i nanesi na kožu. Potom isperi toplom vodom. Šećer čisti kožu, banana je smiruje i zateže, papaja čisti, a med neguje. Ovo je odličan piling za osetljivu kožu.


Piling sa medom

Pomešaj 2-3 kašike pavlake, 4-5 kašika šećera i 2 kašike meda. Kružnim pokretima nanesi na telo i dobro umasiraj. Na kraju isperi vodom. Može se koristiti za sve tipove kože.

OSTAVI KOMENTAR