Start Style Beauty Tips Savršen mejkap za matursko veče! Probaj ga već danas

Savršen mejkap za matursko veče! Probaj ga već danas

SHARE

Bez obzira na koji si se “look” odlučila, imaj na umu da matursko veče nije prilika za potpunu transformaciju ili eksperimentisanje s izgledom. Najbitnije je da se osećaš prijatno u svojoj koži i da si u potpunosti zadovoljna svojim izgledom, pa makar on ne odstupao puno od onog što inače nosiš. Nemoj dopustiti da ti šminka ili frizura pokvare ono najvažnije – ludu zabavu.

Ten

U slučaju da imaš problema s aknama i lošim tenom, ili jednostavno želiš i kožu da dovedeš do savršenstva, obavi sve pilinge i čišćenja lica najmanje nedelju dana pre mature. Ne želiš da te iznenade neke nuspojave tretmana poput crvenila ili upale, stoga moraš dati koži dovoljno vremena da se oporavi. Solarijum i želja za preplanulim tenom često znaju biti najveći problem kada se s njima preteruje. Najmanje četiri dana pre maturske večeri nemoj ići u solarijum, bez obzira koliko sigurna bila u to da ti je dovoljno još samo 10ak minuta do savršenog tena, stvari vrlo lako mogu poći po zlu, a rezultat je tvoj crveni i bolan ten, koji sigurno ne pristaje ni uz jednu haljinu.

Podloga

Ako si odlučila da sama budeš svoj mejkap majstor, imaj na umu da te čeka cela noć plesanja i zabave, stoga tvoja podloga mora biti savršena. Pre pudera nanesi dobru bazu kako bi ten bio ujednačen. Nemoj eksperimentisati s puderima i bojama, nanesi ga pažljivo a posebno pazi na područje oko očiju. Korektorom pažljivo prekrij podočnjake a za kraj fiksiraj mat puderom u prahu. Rumenilo nanesi pažljivo i bez preterivanja, najbolje da ga nanosiš na dobrom svetlu.

Oči

Istakni oči neutralnim tonovima, poput crno-belih ili zemljanih. S klasičnim smokey eyesom nećeš pogrešiti. Istakni trepavice, za ovu priliku možeš koristit i veštačke. Takođe možeš iskoristiti trik da ispod obrva i na unutrašnji deo oka staviš malo bele senke za svežiji izgled. Izbegavaj neonske i drečave boje pa makar se super slagale s haljinom.

Usne

Uz istaknute oči biraj jednostavnije ruževe poput prirodnih tonova u boji breskve. Ako je tvoj mejkap na očima neupadljiv onda se poigraj s ruževima jakih boja poput crvenog ili pink ruža u boji ciklame. Pre jakog ruža obavezno nanesi olovku koju bi sve vreme, uz malo ogledalo i ruž, trebala imati uz sebe u torbici.

Nokti

Manikir obavi dan pre mature. Kao i kod svega i ovde važi pravilo ‘bez preterivanja’. Zaboravi na divlji print ili ekstremno špicaste ili kockaste nokte. Na elegantnu haljinu, frizuru i svečani izgled nikako ne pristaju preterani nokti. Obični francuski manikir zameni jednostavnim bojama koje se slažu uz tvoj autfit. Uskladi boju noktiju na nogama i rukama.

6 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR