Start Style Beauty Tips Sakrijte akne u šest koraka

Sakrijte akne u šest koraka

SHARE

What-Causing-My-Acne-We-Have-Answers

Svi koji imaju problem s aknama znaju da nijedan kozmetički preparat taj problem ne rešava efikasno i na duge staze, te da je mejkap jedino sigurno, mada privremeno rešenje.

Najbolji način da prikrijete akne mitisere je šminka. Za ovu operaciju potrebno vam je: sredstvo za čišćenje lica, tonik za kožu, krema za kožu koja ne sadrži ulja, mineralna podloga i korektor koji takođe ne sadrži ulja.

Korak 1: Operite lice gelom koji sadrži salicilnu kiselinu koja će obnoviti vašu kožu. Šminku uvek nanosite na čistu kožu.

Korak 2: Tonikom za čišćenje lica rešićete se svih masnoća s kože.

Korak 3: Upotrebite losion za kožu koja sadrži benzoil-peroksid koji reguliše delovanje lojnih žlezda, suši kožu i uzrokuje blago ljuštenje, te deluje antibakterijski.

Korak 4: Na lice nanesite laganu kremu koja sadrži zaštitni faktor između SPF 15 i SPF 30 koja neće začepiti vaše pore.

Korak 5: Iskoristite korektor koji je za nijansu svetliji od vaše kože. Nanesite ga na crvene tačke nastale od akni, ispod oka i na bubuljice. Takođe, nanesite ga sa strane nosa, što je inače područje s najviše crvenila. Nemojte da nanosite debeli sloj korektora i razmažite ga po koži u jednakoj meri.

Korak 6: Nanesite mineralnu podlogu za puder koja nijansom odgovara vašoj koži. Koristite srednju ili veliku četkicu za nanošenje takvog pudera, pa ga njome nanesite na područja koji zahtevaju veće “prikrivanje problema”. Mineralna podloga će trajati ceo dan i sprečiće lučenje masti. Tako vaše lice neće biti sjajno već matirano, čime će te postići prirodni izgled.

Saveti +

Kada koristite korektor za skrivanje bubuljica i mrlja od akni, pobrinite se da je njegova nijansa malo svetlija od vaše prirodne boje kože, jer će tako biti manje uočljiv.

Kada koristite proizvode za prikrivanje bubuljica, pobrinite se da koristite čistu vatu, tufer ili kozmetički sunđer.

Nikada nemojte ni pomišljati na to da će ceđenje bubuljica rešiti vaš problem.

Izvor: Life Content

OSTAVI KOMENTAR