Start Style Beauty Tips Rešite se peruti uz pomoć lekovitog bilja

Rešite se peruti uz pomoć lekovitog bilja

SHARE

jj

Kosa je jedan od najsugestivnijih atributa vaše ličnosti. Ali da bi vam bila dragocen ukras, kosu treba negovati na vreme i u zavisnosti od njenih osobina. I pored brižne nege, kosa vrlo često opada. Većinu nas uhvati panika i zabrinutost. Zato ne treba da brinemo jer prosec rasta i obnavljanja kose traje od samog rođenja, pa kroz čitav život.

Neosporno je da nasledni faktor ima presudni uticaj na budući kvalitet kose. Ali i niz drugih faktora mogu da utiču na rast i kvalitet kose. Razne bolesti, nedostatak vitamina, nesanica, premor pa čak i raspoloženje može da se odrazi na izgled kose, a naravno i česta farbanja kose.

Imamo još i utiucaje spoljnih faktora, kao što su zagađena gradska atmosfera, hladni vetrovi, pregrejane i zagušljive prostorije.

Ako ništa ne preduzmemo, ove promene ostaviće vidne tragove na kosi. Da to toga ne bi došlo evo par recepata za negu kose na bazi bilja.

Ruzmarin, žalfija i majčina dušica – protiv peruti

Perut se ne može izlečiti preko noći, već malo dužim periodom. Međutim, ako budete uporni perut možete izlečiti losionom koji se pravi od bilja.

Pravljenje losiona

U jedan litar hladne vode,stavite po 20gr ruzmarina, žalfije i majčine dušice. Pošto to ostavite da se topi tri sata u hladnoj vodi, potom je zagrejeta do 80C, procedite kroz čistu gazu i sipajte u hermetički zatvorenu posudu.

Ovaj losion koristite jednom dnevno, i to blagim masiranjem korena kose. Spoj ove tri biljke ima baktericidno dejstvo na milione mikroba koji napadaju kožu glave, izazivajući njeno perutanje.

Izvor: Life Content

OSTAVI KOMENTAR