Start Style Beauty Tips Reši se proširenih pora

Reši se proširenih pora

SHARE

Nažalost, proširene pore ne mogu se potpuno ukloniti i zavise od tipa tvoje kože, ali dobra vest je da ih pravilnim negovanjem kože možeš učiniti manje vidljivim. Proširene pore imaju ljudi s masnom i mešovitom kožom.

Ako imaš problema s porama, odgovaraju ti preparati namenjeni masnoj i mešovitoj koži, i hidratantne kreme i maske koje će te rešiti neugodnog osećaja zatezanja na licu. Evo nekih saveta koji će ti pomoći da “suziš” svoje pore.

1. Parenje lica

Ovaj starinski recept zaista pomaže, pa jednom mesečno napuni lavor vrućom vodom, prekrij glavu parom i dopusti da ti para pročisti lice. Pet ili deset minuta biće dovoljno, a u vodu možeš staviti i čaj od kamilice za prijatnije i mirisnije iskustvo.

2. Piling s limunom

Piling napravljen od soka pola limuna i kašike šećera pročistiće tvoje lice i ukloniti mrtve stanice na koži, a limun će suziti tvoje pore.

3. Peel off maske

Maske koje se na tvom licu pretvaraju u film koji se uklanja u komadu sjajne su za tvoj tip kože pa ih nanosi jednom nedeljno. Za mesec dana tvoja koža će izgledati znatno bolje.

4. Dobro očisti šminku

Sigurni smo da ti ne pada na pamet da odeš u krevet sa šminkom na licu, ali postoji velika razlika između očišćenog lica i dobro očišćenog lica. Nakon skidanja šminke lice još jednom pređi gelom za čišćenje s antibakterijskim delovanjem ili tonikom protiv mitesera koji će dubinski pročistiti pore.

5. Odaberi laganu kremu

Tvoje lice ne podnosi nikakve masne kreme, pa se odluči za hidratantnu kremu ili gel kremu namenjenu mešovitoj i masnoj koži.

6. Ne preteruj sa šminkom

Pri odabiru pudera, uvek koristi laganije varijante koje neće začepiti tvoje pore, a neprijatnu masnoću na T-zoni rešavaj papirićima za T-zonu ili transparentnim puderom u prahu.

7. Ne diraj lice

Jako je važno da ne diraš lice i ne čeprkaš po njemu dok tvoje ruke nisu čiste. Baš kao što je slučaj i kod kose, preterano diranje samo će dodatno zamastiti tvoje lice.

OSTAVI KOMENTAR