Start Style Beauty Tips Reši se prehlade u pet koraka

Reši se prehlade u pet koraka

SHARE

Hladno vreme sa sobom nosi i pad imuniteta, a uvek se najlakše prehladimo kada ne očekujemo zahlađenje koje nas je snašlo. Prehlada je naporna, dosadna i smanjuje kvalitet života, a uz ovih 5 koraka puno ćeš se brže osećati dobro, bez previše lekova.

Naspavaj se

Odmorno telo mnogo će se lakše boriti protiv prehlade, a imunitet će se povećati ako imaš dovoljno snage u sebi. Pobrini se da imaš i dovoljno svežeg vazduha u prostoriji u kojoj boraviš, inače ćeš samo ponovo udisati čestice kojih se pokušavaš rešiti.

Pij puno vrućih napitaka

Voda najbolje pročišćava telo, a vrući čaj će te ugrejati i vratiti energiju umornom telu. Konzumacija vode obavezna je i kada smo sasvim dobro, a uz prehladu se preporučuje povećati doze koje unosimo.

Jedi hranu bogatu vodom

Voće i povrće korisni su za telo, a ovome možeš dodati i supu. Lagani obroci neće opteretiti tvoj želudac, a vitamini i minerali pomoći će tvome telu da ojača i bolje se bori protiv bolesti.

Izbegavaj stres

Stres može privući prehladu, a oslabljeni imunitet će je pustiti u telo. Vreme koje koristiš kako bi prebolela prehladu idealno je za opuštanje, a opustićeš se kako tebi najviše odgovara: pročitaj knjigu, slušaj muziku ili jednostavno pusti misli da odlutaju. Odmoran um lakše će uništiti prehladu.

Čuvaj energiju

Posao, obaveze, pa čak i ljudi mogu isisati svu tvoju energiju i učiniti te ranjivom. Makni se od svega što te opterećuje i dopusti telu da se odmori od bilo kakvih situacija koje te čine umornom i podložnom prehladi.

OSTAVI KOMENTAR