Start Style Beauty Tips Reši se podočnjaka!

Reši se podočnjaka!

SHARE

Bilo da imaš tamne ili roze podočnjake, ili vrećice ispod očiju zbog neispavanosti i umora, postoje trikovi kojima ćeš ih prikriti i koji će ti pomoći da ih se rešiš bez puno muke.

Tamni podočnjaci

Njihovi uzročnici mogu biti nasledni, razne alergije, nedostatak sna, umor, nedostatak vitamina i minerala u organizmu, dehidracija kao i preterano zadržavanje tečnosti u organizmu. Podočnjaci su zapravo sitne vene koje se vide kroz kožu, a za mrsku nam tamnu boju su zaslužni ispucani kapilari. Tamni podočnjaci mogu biti i pokazatelji nekih zdravstvenih problema, pa bi u slučaju njihove konstantnosti i intenzivne boje bilo dobro obratiti se lekaru.

Kako ih se rešiti:

Protiv tamnih podočnjaka koristite kreme koje su bogate vitaminom K koji poboljšava protok krvi i sužava kapilare, a vitamin A potiče obnavljanje kolagena i sprečava dehidraciju kože na području oko očiju. A sastojci kao što su peptidi soje i pirinča delovaće na posvetljivanje područja ispod očiju.

Vrećice ispod očiju

Najčešće nastaju zbog zadržavanja vode ali njihovo pojavljivanje mogu izazvati i alergije, slana i začinjena hrana kao i plakanje.

Kako ih se rešiti:

Gel ili krema za područje oko očiju koji sadrži ekstrakt krastavca pomoći će ti kod smanjivanja otečenosti područja ispod očiju. Hladnoća sužava krvne žile pa time smanjuje i vrećice ispod očiju, zato je gel poželjno držati u frižideru. Podjednak učinak imaće i kriške svežeg krastavca koje ćeš nekoliko minuta držati na očima.

OSTAVI KOMENTAR