Start Style Beauty Tips Pripremi svoju kožu za sunčane dane

Pripremi svoju kožu za sunčane dane

SHARE

Dolazi nam lepo i sve toplije vreme, a kako se menja vreme, menja se i naša koža, pa joj tako sada, kada je prošla zima i hladnije vreme, više ne trebaju masne i hranjive kreme. Ipak, koži je i dalje potrebna nega, ali malo drugačija i intenzivnija.

Piling

Kao što radite piling lica, dobro je povremeno uraditi piling kože celog tela i tako odstraniti sve odumrle ćelije stare i suve kože. Tako ćete pripremiti svoje telo za nadolazeće lepše vreme i kremice koje će štititi vašu kožu od prejakog sunca. Ujedno ćete sprečiti nepravilno tamnjenje i šarenilo kože.

Hidratacija

Bilo leto ili zima, koži tela je uvek potrebna hidratacija. Tako ćete pravilnom negom i hranjenjem kože vašeg tela očuvati njen lep izgled i elastičnost. Sve što treba je zameniti hranjivije ili masnije kreme, koje koristite zimi jer su vam tada potrebni preparati za nešto suvlju kožu, s hidratantnim kremama sa lakšim sastavom i na bazi vode.

Sunčanje

Ako ste svetlije puti ili osetljivije kože, njena zaštita od sunčevog negativnog uticaja je neupitna i obavezna. Svoju kožu možete pripremiti za sunce i malo umanjiti njenu osetljivost s nekoliko odlazaka u solarijum. Sunčanje od samo nekoliko minuta pripremiće vašu kožu za sunce i olakšati vam brigu oko nje. Ali važno je napomenuti kako i s tim treba biti umeren.

Zaštita od sunca

Čak i ako si u gradu bez mora, jezera ili reke prihvatljive za kupanje i sunčanje, sunce je isto i treba s istom pažnjom štititi svoju kožu preparatima za sunčanje. Koristeći takve preparate smanjuje se mogućnost da izgoriš ili dobiješ alergiju na sunce. Nakon dužeg boravka na suncu, isto tako preporučljivo je koristiti i preparate nakon sunčanja koji sadrže aloe veru, jer ona osvežava i smiruje kožu.

OSTAVI KOMENTAR