Start Style Beauty Tips Pripremi svoju kožu za proleće

Pripremi svoju kožu za proleće

SHARE

Hladna zima je iza nas, pa je vreme da toplijem vremenu prilagodimo svoju garderobu, ali i negu kože. Poslušajte naše savete i vaša koža će u trenu biti sveža i blistava, ali i zaštićena.

1. Piling

Bez obzira na to volite li da ga radite ili ne, piling je važno napraviti barem jednom u deset dana. On otklanja odumrle ćelije kože pa dopušta koži da diše i izgleda blistavo.

2. Prilagodite kremu

S obzirom na to da dolaze sve topliji dani, teške kreme vam više neće biti potrebne. Zamenite ih laganim hidratantnim kremama ili kremama s voćnim kiselinama ili antioksidantima. Kremu birajte isključivo prema tipu kože.

3. Zaštitni faktor

Nemojte ni razmišljati o kupovini dnevne kreme bez zaštitnog faktora, jer su sunčevi zraci neprijatelj broj jedan vaše kože. Danas gotovo sve kuće proizvode dnevne kreme sa faktorom, pa obavezno potražite taj važan broj na kutijici kreme.

4. Pojačajte negu za kožu oko očiju

Škiljenje prema suncu jedan je od glavnih uzroka nastajanja borica oko očiju, pa je vreme da “podebljate” svoju negu na tom delu lica. Hranjive ili lagane kremice za područje oko očiju neka postanu vaš glavni saveznik u borbi za lepu kožu.

5. Sunčane naočare

Uz klasičnu negu kože, za proleće vam svakako preporučujemo i nošenje kvalitetnih sunčanih naočara koje će sprečiti nepotrebno mrštenje koje uzrokuje bore.

OSTAVI KOMENTAR