466
Prevari mozak i ostani vitka

Prevari mozak i ostani vitka

466
SHARE

Naučnici tvrde kako je vitku liniju moguće zadržati i bez preteranih odricanja ako smanjimo porcije koje poslužujemo ili ih jednostavno – prerežemo na nekoliko komada.

Kako prenosi portal Shape, najnovije istraživanje sprovedeno na jednom univerzitetu u Arizoni pokazalo je kako ljudi unose manje kalorija kada im se posluži porcija koja je nožem prerezana na manje komade jer tako zavaravaju mozak i misle da su pojeli jednaku količinu kao i oni koji su pojeli veće porcije.

Jednim ispitanicima ponuđena su cela peciva sa sirnim namazom dok su peciva od drugog tima bila prerezana na četiri dela. “Ispitanici kojima su peciva bila prerezana na deliće pojeli su manje kalorija od onih koji su dobili cela peciva, jer im je mozak “mislio” kako sa svakim delićem uzimaju novo pecivo pa su se pre osetili sitima.”, izjavila je doktorka Wadhera.

7 KOMENTARA

  1. jedina dijeta mi je sport…ja sam manekenka ali uopste ne pazim o ishrani jer imam dobar metabolizam…obozavam ples i uvek sam aktivna….ali ne zbog kilaze,vec zbog zdravlja…imam 15 god,visoka sam 1.67 i imam 55 kg….

  2. meni to nije upalilo ne mogu da se sudržim da jedem.a kad radim vježbe stenjem ,znojim se,zadihana sam… pa mi se frendovi smeju

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.