Start Style Beauty Tips Pravila za snažne i lepe nokte

Pravila za snažne i lepe nokte

SHARE

PravilaZaLijepe Nokte345

Odustala si od geliranih noktiju i sada želiš ponovno učiniti svoje nokte čvrstima? Ili jednostavno imaš problema s listanjem i krhkim noktima pa ne znaš kako da ih ojačaš? Pridržavaj se sledećih pravila i već za nekoliko nedelja tvoji će nokti zasigurno biti čvršći i lepši.

1. Koristi odstranjivače bez acetona

Bilo bi super kad bi na neko vreme prestala lakirati nokte ili koristila samo bezbojni lak za jačanje, ali ako si zavisnica od zabavnih manikira, obavezno nabavi uljni odstranjivač laka za nokte koji ih neće isušivati poput acetona.

2. Prestani koristiti nokte kao alat

Otvaranje čepova, istiskanje mitesera, otvaranje pisama…sve to šteti tvojim noktima. Prestani jednom zauvek koristiti nokte kao alat!

3. Pazi na ishranu

Stanje naših noktiju odražava i zdravlje našeg metabolizma pa obrati pažnju na svoju ishranu. Za jačanje noktiju super je zeleno povrće, mleko, sir, semenke suncokreta i braon pirinač.

4. Nabavi posebne preparate za jačanje – i koristi ih prema uputstvima!

Lako je kupiti preparate za jačanje noktiju, ali jesi li spremna redovno da ih uzimaš, odnosno nanosiš? Bez obzira na to odlučiš li se na pilule za jačanje ili lakove poput Trinda, rezultate nećeš videti ako preparate ne koristiš svakodnevno.

5. Redovno nanosi kremu za ruke

Hranjivu ili hidratantnu kremu za ruke nanosi nekoliko puta dnevno, a pri svakom nanošenju utrljaj je i u nokte i zanoktice.

Izvor: Index.hr

14 KOMENTARA

  1. Ja imam dosta problema sa noktima listaju mi se ne grizem ih ali kad mi porastu bas veliki pocnu sa strane da se listaju…veoma su tanki ako imate neki prirodni preparat vezano za ovo a da se ne kupuje…
    pomozite mi molim vas…

  2. Ja imam dosta problema imala sam veoma lepe i dugacke nokte ali su se poceli listati se strane cim porastu tako da molim vas ako imate neki prirodni preparat da se ne kupuje pomozite mi molim vas

OSTAVI KOMENTAR