Start Style Beauty Tips Pravila šminkanja za tinejdžerke

Pravila šminkanja za tinejdžerke

SHARE


Koža je najvitalnija i najlepša u tinejdžerskim godinama, zato je jako važno brinuti o njoj na pravilan način. To podrazumeva i izbegavanje teške šminke koja ne samo da loše utiče na lepotu kože već izgleda prenapadno.

Bez teške šminke

Šminka ne bi trebala biti teška, tako da zaboravi na “total mejkap”! Koža je u mlađem dobu sklona miteserima pa je važno izbegavati debele slojeve pudera i redovno čistiti lice pre spavanja. Na nečistoj koži nijedna šminka ne izgleda dobro, a i redovnim čišćenjem ulažeš u lepotu i vitalnost svoje kože koja će tako izgledati lepo i u budućnosti.

Puder u kamenu

Tečni puder maksimalno izbaci iz upotrebe. Puder u kamenu je uvek bolji izbor, a u prodavnicama sa šminkom možeš pronaći i puder koji ima antibakterijsko delovanje pa pomaže u borbi protiv mitesera, a namenjen je upravo mladim devojkama.

Lagani mejkap na očima

Biraj senke u svetlim nijansama jer one otvaraju pogled i deluju manje napadno od tamnih. Uz trepavice na gornjem kapku možeš povući crtu olovkom u plavoj, ljubičastoj ili zelenoj boji. Maskaru nanesi u tankom sloju od korena trepavice. Previše maskare zalepiće trepavice i izgledati neugledno.

Usne prirodne boje

Usne će delovati prirodnije ako umesto jakog ruža naneseš samo sjaj ili balzam. Jak ruž na usnama ni u najsvečanijim prilikama nikako ne ide uz godine, deluje napadno i neprimereno.

OSTAVI KOMENTAR