Start Style Beauty Tips Plavi tanjiri smanjuju apetit: izbor pribora za jelo utiče na liniju

Plavi tanjiri smanjuju apetit: izbor pribora za jelo utiče na liniju

SHARE

Jeste li znale da na broj kalorija koje svakodnevno unosimo u telo utiču i tanjiri iz kojih jedemo? Mnogobrojna istraživanja pokazala su da pribor za jelo uveliko utiče na naš apetit, pa ako želite da skinete pokoju kilu, uzmite u obzir i nove tanjiriće i viljuške.

Portal Shape sastavio je pet saveta koji će vam pomoći u borbi protiv kilograma.

1. Plavi tanjiri

Ne zna se zbog čega je to tako, ali dokazano je da ljudi koji jedu iz plavih tanjira jedu manje obroke. Čini se da ta boja ne utiče pozitivno na naš apetit.

2. Male viljuške

Jedno italijansko istraživanje pokazalo je da su ispitanici koji su jeli sa manjim priborom za jelo uneli puno manje kalorija od onih koji su jeli sa krupnim priborom. Ako želite da smršate, možda bi bilo zgodno da nekoliko dana jedete manjim viljuškama koje inače koristite za kolače.

3. Tanjiri kontrastnih boja

Tanjiri u bojama koje odskaču od boja hrane koju jedemo pomažu nam da kontroliramo porcije, tvrde stručnjaci. Iako je ovaj savet teško poslušati, preporučuju kontrastne boje na vašem stolu, pa bismo tako trebali jesti zelenu salatu iz crvenih tanjira, meso sa plavih i tako dalje.

4. Manji tanjiri

Iako veliki tanjiri mogu izgledati posebno atraktivno, pogotovo kad imamo goste, oni nisu najbolje rešenje za našu liniju. Veliki tanjiri znače i više hrane, ili još gore malo hrane na velikom prostoru što izaziva osećaj nezadovoljstva, pa je bolje da nabavite manje tanjiriće na koje ćete staviti umerene porcije.

5. Prijatan ambijent

Kad jedemo u prijatnom ambijentu jedemo manje i smirenije i pažljivije žvačemo hranu, pa stručnjaci preporučuju da se uvek potrudimo kako bi naš prostor za jelo bio prijatan i delovao opuštajuće.

OSTAVI KOMENTAR