Start Style Beauty Tips Pet saveta za lepe šiške

Pet saveta za lepe šiške

SHARE

Šiške su jedan od najlakših načina za brzu promenu imidža, ali sve devojke koje su ih imale slažu se u jednom – ponekad znaju da budu zaista teške za održavanje.

Tajna lepih šiški leži u pravilnom feniranju i pametnoj upotrebi proizvoda za kosu, a bez obzira na to bile one tanke, guste ili repaste, ovo su pravila kojih se uvek trebaš pridržavati.

1. Prestani da ih diraš

Cure sa šiškama često imaju jednu nezgodnu naviku – stalno ih dodiruju prstima. Osim što tako upropaštavaš svoju frizuru, prstima mastiš kosu, a na lice donosiš bakterije.

2. Nauči da ih feniraš kod kuće

Nema smisla imati šiške ako će izgledati dobro samo kad izađeš iz frizerskog salona. Nakon što ih ošišaš, odvoji malo vremena i nauči kako ih možeš pravilno isfenirati i kod kuće.

3. Izaberi dobar šampon

Najbolji šamponi za devojke sa šiškama su oni namenjeni masnom vlasištu i suvim vrhovima. Ako si jedna od onih srećnica koje nemaju problema s masnim vlasištem, izaberi blagi šampon koji neće “otežavati” tvoje šiške.

4. Lak za kosu nanosi iz daljine

Nikad nemoj na šiške nanositi lak za kosu iz blizine. Dobićeš slepljen i krut izgled, a šiške moraju biti fleksibilne. Koristiš li lak za kosu ne zaboravi da udaljiš sprej od glave na barem 20 do 30 cm.

5. Smanji proizvode za kosu

Proizvodi poput gela, voska i kreme za kosu od tvojih će šiški napraviti neugledne “rezance”. Pažljivo postupaj s proizvodima koji “otežavaju” kosu pa ih nanosi samo na vrhove i to u minimalnim količinama.

FOTO: SIPA

OSTAVI KOMENTAR