Start Style Beauty Tips Pet namirnica idealnih za mršavljenje

Pet namirnica idealnih za mršavljenje

SHARE

Savršen recept za vitku liniju je kombinacija vežbanja i pravilne ishrane. Devojke često misle da izbegavanjem hrane i izgladnjivanjem mogu postići bolje rezultate pri mršavljenju, ali to je potpuno netačno.

Neke namirnice ti mogu pomoći da izgubiš više kilograma nego što bi postigla gladovanjem i probuditi tvoj organizam i pomoći ti u rešavanju suvišnih masnoća. Odabrali smo top pet ukusnih namirnica koje tope kilograme:

Jabuke

Jabuka je čest sastojak mnogih dijeta i to iz više razloga. Zahvaljujući sadržaju pektina, jabuka uspeva da stvori dodatni osećaj sitosti, sadrži puno vode,vitamina, minerala i vlakana i olakšava probavu, topi masnoće i podstiče rad imunološkog sistema. Isto tako, ako se potrudiš da pojedeš jabuku pre obroka, verojatno ćeš pojesti manje kalorija tokom jela jer ćeš pre dobiti osećaj sitosti.

Paprike

Paprike su bogate vitaminom C i podstiču sagorevanje masti i ubrzavaju prolazak štetnih materija kroz telo. Paprike su takođe bogate vitaminom E čime jačaju imunitet tela.

Jogurt

Jogurt je sjajna namirnica za devojke koje žele da smanje stomačić jer podstiče probavu i tako ubrzava proces mršavljenja. Brojna istraživanja pokazala su da ishrana sa smanjenim unosom kalcijuma pomaže pri debljanju, pa zato, ako želiš da smršaš, uvedi mlečne proizvode u svoju dijetu. Jogurt se sastoji od dobrih bakterija koji pomažu pri održavanju zdravog telesnog sistema jer je niskokaloričan, ima savršen odnos belančevina, vitamina i drugih hranjivih sastojaka.

Ananas

Osim što je jako ukusan, ananas sadrži i bromelin, probavni enzim koji pomaže organizmu da razgradi hranu. Idealan je saveznik u borbi protiv sala, celulita i bora. Mnoge zvezde preferiraju tzv. “Ananas dijetu” koja se sastoji od dnevne konzumacije dva kilograma ananasa i litre njegova soka. Naravno, takva dijeta se ne sme držati više od dva – tri dana jer bi bila pogubna za zdravlje.

Jaja

Kad je o jajima reč, ljudi često misle da jaja debljaju, ali to nije istina. Jaja su koncentrisani oblik životinjskih proteina pa ne sadrže masnoće koje sadrži meso. Proteini iz jaja su jako zasićeni pa je bolje da ih jedeš ujutro.

OSTAVI KOMENTAR