Start Style Beauty Tips Nešto te je iznerviralo? Baci se na vežbanje!

Nešto te je iznerviralo? Baci se na vežbanje!

SHARE

Nažalost, stres je postao deo naše svakodnevice. Iako smo mnogo puta poželeli da za njega nismo ni čuli, upoznali smo se s njim. Zato se više ne postavlja pitanje znamo li šta je to stres, već kako se s njime boriti.

Svaki put mu pokušavamo pobeći, ali izgleda da je ipak u boljoj kondiciji od nas. Ali, i mi mu možemo uzvratiti vežbanjem i sportom, kao svojevrsnom “time out” aktivnosti koja eliminiše stres i podstiče pozitivne promene našeg tela i duha.

Kako pobeći od stresa?

Vežbanjem uspostavljamo fizičku kondiciju, jačamo snagu svog organizma, postižemo lepotu tela i samopouzdanje i eliminišemo stres. Zbog svega toga tvrdi se da vežbanjem možemo produžiti život, pa se iz tog razloga smatra eliksirom mladosti. Nije toliko bitna ni motivacija ni razlog zbog kojeg vežbate, već samo rezultat – a pozvani su svi. i pored različitih afiniteta, svako može pronaći nešto za sebe. Na vama je samo da izaberete. Trčanje, treninzi snage, vožnja bicikla, joga, pilates ili bilo koja druga vrsta sportske rekreacije, luči hormone koji nas čine smirenijima, opuštenijima i srećnijima. Upravo zato, svaki put s treninga izlazimo nasmejani, iako nas bole i ruke i noge. A sve je to i više nego dovoljno da smanjimo stres. Jedan od najlakših načina da se zaborave brige i razbistri glavu je šetnja. Ne morate plaćati članarinu, možete šetati bilo gde i u bilo koje vreme, jedno što nam treba je volja i udobne patike.

Vežbanje i dobra zabava

Ako bi nam takmičenje samo po sebi moglo proizvesti stres, svakako je pametnije izbegavati takmičarske i odabrati netakmičarske aktivnosti ili individualne treninge. Verovatno jedan od najzanimljivijih načina rešavanja stresa je kikboks. Udaranjem u vreću ne samo da se rešavamo nezadovoljstva i izbacujemo stres već se i dobro zabavljamo. Čarolija je u tome da zamislite da su sve vaše brige, nezadovoljstva i sav stres upravo u toj vreći i izudaraćete je pošteno. Ali, najbitnije je dobro se zagrejati i naučiti neke osnovne udarce kako se ne bi ste povredili.

OSTAVI KOMENTAR