Start Style Beauty Tips Neki od najčešćih mitova o šamponu za kosu

Neki od najčešćih mitova o šamponu za kosu

SHARE

Pravilno negovanje kose kreće od dobro izabranog šampona, ali osim njegovih svojstava, važan je i način na koji ga koristiš. Donosimo spisak najčešćih mitova vezanih uz šampone za kosu.

1. “Više šampona = čistija kosa”

Velika količina šampona za kosu ne označava čistu i zdravu kosu, već upravo suprotno, kosu bez sjaja i “začepljeno” vlasište. Za jedno pranje dovoljna je količina šampona koja odgovara kovanici od 5 dinara, sve više od toga je – previše.

2. “Često menjam šampone kako se moja kosa ne bi navikla na njih”

Stručnjaci kažu kako je upravo ovo jedna od najčešćih zabluda vezanih uz negu kose. Kosa nije “živa” pa se samim tim ne može ni naviknuti na određene proizvode. Važno je pronaći preparate koji odgovaraju tvojim potrebama i tipu tvoje kose pa ih zatim pravilno koristiti.

3. “Šamponi koji sadrže balzam jednako su efikasni kao i sam regenerator”

Iako ovakvi šamponi mogu uštedeti tvoje vreme i zaista su zgodni za kratka putovanja, ne mogu zameniti učinak koji na kosi ostavlja samostalni regenerator. Šampon i regenerator za kosu drugačiji su po svom sastavu, zato i ne mogu dati najbolje od sebe kad se nalaze u jednom preparatu, upozoravaju naučnici.

4. “Svakodnevno pranje kose uništava vlasi”

Svakodnevno pranje kose ne može uništiti vlasi ukoliko se ne koriste agresivni preparati. Imaš li potrebu za svakodnevnim pranjem ili se baviš sportom koji to zahteva, važno je odabrati šampone koji ne maste kosu i ne deluju agresivno na nju. Baby šamponi sjajan su izbor, kao i lagani hidratantni šamponi.

OSTAVI KOMENTAR