Start Style Beauty Tips Ne boj se vage!

Ne boj se vage!

SHARE

Praznici su prošli, a tvoj kaiš čini se sve užim i užim. Sve uske pantalone si strpala na dno ormara i stavila ih na policu s oznakom: “Možda jednog dana?!”.

S vagom si se posvađala još za Novu Godinu i izvadila iz te zle sprave baterije, ali sada vidiš da je krajnji rok da nešto preduzmeš? Tvom raspoloženju i želji za skidanjem kilograma ne pomažu ni izlozi pekara i poslastičarnica iz kojih se šire opojni mirisi, toliko opojni da bi od očaja upala unutra, ali pogled na prolećne krpice vraća te u realnost i shvataš da ćeš se morati baciti na zdraviju ishranu. Kako obuzdati glad i primiriti želudac koji urla na vas baš kao i vi na vagu nedavno? Donosimo nekoliko saveta.

Voće umesto slatkiša

Kada te hvata neopisiva želja za slatkim, umesto omiljene čokolade neka ti omiljena grickalica postane jabuka. Možeš ju začiniti sa malo cimete koji potiče probavu. Umesto jabuke u ove hladne dane dobro je pojesti i narandžu ili sočnu krušku. Ako ti voće baš i nije ludilo, zavaraj se šakom badema ili niskokaloričnim sokom, a umesto soka još je bolje popiti šoljicu čaja zaslađenu sa malo meda.

Ubrzaj metabolizam

Vrlo često osećamo glad zbog loše probave. Poboljšaj je! Za doručak jedi žitarice, ali nikako one sa čokoladom. Možeš popiti i niskokalorični jogurt, a za probavu u apotekama ima izvanrednih čajeva. Ali hrana koja će svakako probuditi probavu su suve šljive, smokve, šargarepa, kupus, med i jagode. Nikako ne zaboravi na puno tečnosti!

Posveti se sebi

Umesto hrane, priredi sebi neke druge užitke. Osećaj gladi stvara i umor, pa je važno posvetiti se sebi i udovoljiti zahtevima svog tela. Potrudi se da svaki dan odvojiš trenutak za sebe i relaksiraš se. Kad god stigneš, pripremi penušavu kupku s morskom solju i uzmi neku knjigu sa sobom u kadu. A nakon toga se dobro naspavaj.

Rasporedi obroke

Umesto prekomernog prejedanja, svoje obroke rasporedi na više manjih, budi pozitivna i nemoj se osuđivati ako su ti prstići ipak pobegli prema omiljenoj poslastici. Svaki trud zaslužuje nagradu!

OSTAVI KOMENTAR