Start Style Beauty Tips Naučite da odaberete idealan parfem

Naučite da odaberete idealan parfem

SHARE

vodeni-i-cvjetni-mirisi-su-hit-ljeta-46402-611x408-201306171327

Dobar parfem je podjednako važan kao i odeća ili nakit i nije lako odabrati odgovarajući, bilo za sebe ili nekog drugog. Miris koji lepo miriše na nekome, ne znači da će i vama odgovarati. Postoje više stvari koje treba da uzmete u obzir pre nego što potrošite dosta para za neki parfem. Evo nekoliko saveta koje treba da imate na umu prilikom izbora odgovarajućeg mirisa.

1. Razmislite o svim mirisima koji vam se sviđaju

Za početak, pomislite na mirisnu notu koja vas uzbuđuje ili čini srećnom. Mirisi poput sveže pokošene trave, određenog cveća, čistog veša, itd. Smisao ovoga je da pronađete miris koji vam se sviđa i pokušate da nađete parfem sa sličnim mirisnim notama.

2. Uzmite u obzir vašu ličnost

Ličnost je veoma važna prilikom izbora parfema. Posebno jer miris koji nosite treba da bude izraz vaše ličnosti. Da li ste brižna osoba? Vesela i živahna? Koju vrstu muzike i hrane volite? Na primer, ako ste tip osobe koja voli prirodu, opredelite se za čist, svež miris. Drugim rečima, izaberite miris koji vas najbolje oslikava.

3. Doba dana u kojem nosite parfem

Preporučuje se da laganije parfeme koristite u toku dana, a one malo senzualnije uveče. Različiti parfemi su dizajnirani da se nose u različito doba dana.

4. Tip kože

Veoma je važno da uzmete u obzir tip kože prilikom izbora parfema. Ukoliko imate suvu kožu miris će brže izvetreti.

5. Isprobajte parfem pre kupovine

Miris koji osetite na testeru ili nekoj drugoj osobi, može skroz drugačije mirisati na vama. Stvari poput tipa kože, telesne temperature, vremena itd. utiču na miris parfema. Kada isprobavate parfem, naprskajte ga na zglob jer ćete tu osetiti kako on stvarno miriše na vama.

6. Uzmite u obzir mirisne note

Morate znati da svaki parfem ima tri note- glavnu notu, srednju notu i osnovu. Miris koji osetite kada parfem naprskate na zglob je glavna nota. Posle petnaest do dvadeset minuta oseća se srednja nota, a nakon sat vremena, osnova. Vaša odluka o kupovini parfema treba da bude bazirana na tome koliko vam se dopada miris osnove parfema jer je to miris koji najduže traje na vašem telu.

7. Ne isprobavajte previše parfema odjednom

Ukoliko isprobavate previše parfema odjednom, nećete moći da ih razlikujete. Trik koji u toj situaciji možete da primenite je da mirišete zrna kafe između svakog njuškanja novog mirisa.

Izvor: Superžena

OSTAVI KOMENTAR