Start Style Beauty Tips Najgluplje dijete

Najgluplje dijete

SHARE

Dijete po najnovijim standardima svakog meseca nađu svoje mesto među vestima o nutricionizmu, a neke od njih ne samo da su totalni glupe, već su i opasne. Odrasla osoba praćenjem ovih dijeta ne može zadovoljiti svoje nutritivne potrebe, a osobe koje ih propagiraju mogle bi se malo zamisliti nad sobom.

Dijeta slatkišima i čokoladicama

Dijeta pod imenom Ayds bila je popularna 1970-ih i 1980-ih u Americi, a sastojala se od keksa, čokolada i drugih slatkiša koji su dolazili čak i u raznim ukusima (a ime im se izgovaralo kao AIDS). Sva sreća, zbog pojave AIDSA (SIDE, ne keksa) drastično je opala prodaja ovog “fantastičnog” slatkiša, da bi na kraju bio i povučen iz prodaje jer sadrži phenyilpropanolamin – kombinaciju koji već i kod jako mladih žena može uzrokovati moždani udar.

Veliko čišćenje

Gornje ime ne odnosi se na ormare, nego na omiljenu dijetu mnogih holivudskih zvezda! Beyonce ju je takođe isprobala pripremajući se za ulogu u Dreamgirls, a u jednom tv šou je priznala da ju je dijeta učinila zlom. Ispijanje Velikog čišćenja, napitka koji se sastoji od soka citrusnih plodova, javorovog sirupa i paprati uistinu ne zvuči kao nešto što bi Vas učinio srećnijom osobom, a upravo to su glavni sastojci Velikog čišćenja. Dijeta koja je nastala sredinom sedamdesetih preporučuje ispijanje te limunade šest do dvanaest puta na dan, što je sasvim dovoljno da poludite.

Dijeta grejpom

Poznata je i kao Holivudska dijeta i 18-dnevna dijeta, a prvi put se pojavila 1920-ih promovišući postizanje vitkosti ručkom i večerom koji se sastoji uglavnom od grejpa, a tek zatim mesa i povrća. Uz svaki obrok dozvoljena je šoljica kafe, ali zabranjeni su međuobroci, Popularizovan je ponovo 2004., a mi savetujemo da se klonite dijete koja dozvoljava isključivo unos manje od 800 kalorija dnevno.

Dijeta keksom

Sanford Siegel je lekar koji je izmislio domaće kolačiće pune proteina iz pirinča, crnog brašna, ali s jako malo drugih hranjivih sastojaka. Ova dijeta odmah je našla poklonike u Guyu Ritchiju i drugim slavnima uprkos režimu ishrane koji se sastoji isključivo od keksa i večere od malo ribe  s nekoliko komadića povrća.

Sapun za mršavljenje

1924. La Marov sapun se reklamirao kao zamena za vežbanje, nudeći magično rešenje za neželjene stomačiće i salo po celom telu. Sličan njemu bio je i sapun Fatoff, a o besmislenosti ove dijete se ne isplati uopšte raspravljati.

Dijeta kupusovom supom

Jaime Pressly (My name is Earl) zahvaljuje svoju vitku liniju nakon porođaja upravo ovoj dijeti. Osim kupusove supe sme da jedesamo povrće, voće, nemasni jogurt i mleko, čaj i kafu i to tokom nedelju dana! Oko šestog dana možete dodati malo pirinča i komadić mesa. Nuspojave ove dijete su promene raspoloženja, nizak šećer i umor.

Dijeta uspavane lepotice

Sredinom šezdesetih izašla je knjiga Dolina lutaka koja je bila luda koliko i šezdesete same, u kojoj glavna protagonistkinja ima problema s prekomernom težinom. Nakon hibernacije u trajanju od sedam dana, budi se lepa i vitkija nego ikad pre. Iako je istu nebuloznu dijetu pokušao i Elvis Presley jer se nije mogao uvući u uske bele trikoe, njegova težina nam govori da se očigledno budio jako gladan.

OSTAVI KOMENTAR