Start Style Beauty Tips Najčešće zablude vezane za negu kože

Najčešće zablude vezane za negu kože

SHARE

Pravilno negovanje kože, bez obzira na njen tip nije komplikovano, ali ono što najčešće uzrokuje probleme na licu je negovanje lica s potpuno pogrešnim preparatima. Do odluke o kupovini pogrešnih kozmetičkih proizvoda najčešće dovode klasične zablude koje nastaju zbog usmenih predaja ili nege kože prema receptu “ja znam najbolje”.

Ako ne znaš kako sama da odrediš svoj tip kože, pitaj kozmetičarku ili prodavačicu u parfimeriji za savet, ali nikako nemoj sama donositi odluke o kupovini proizvoda temeljene na “osećaju” ili preporuci prijateljice. Donosimo spisak od pet najčešćih zabluda kada je reč o nezi kože.

1. Dehidrirana koža nije suva koža

Ovo je najčešća zabluda koja dovodi do mnogih problema uzrokovanih nepravilnom negom. Iako mnoge žene smatraju da imaju suvu kožu, zbog neprijatnog osećaja zatezanja tokom dana i nakon pranja lica, prava je istina da većina ljudi ima mešovit tip kože, a neprijatno zatezanje uzrokuje dehidriranost. Do dehidrirane kože dolazi usled izlaganja suncu, vetru, centralnom grejanju, zbog pušenja ili nepravilne ishrane, pa je nužno koži vratiti vlagu, ali ne i masnoću. Stoga, ako ti se čelo sjaji ili imaš mitesere na licu, budi uverena da tvoja koža nije suva već dehidrirana, pa kupi proizvode koji vraćaju vlagu kao što su hidratantne kreme i losioni.

2. Masna koža je najgori tip kože

Upravo suprotno ovom verovanju, uopšte nije loše imati masnu kožu. Dok masna koža može  uzrokovati mnoge neprijatnosti u mlađim danima, takva koža će biti manje sklona borama i duže zadržati elastičnost i mladolik izgled od suve kože.

3. Kreme za lice ne mažu se na oči

Osim ako je reč o izuzetno blagim i hidratantnim kremama, kremu za lice nikako ne smeš mazati na područje oko očiju. Mnoge žene biraju anti age kremu prema tome da li ih zbog nje svrbe oči ili ne,  ne razmišljaju da upravo zbog tog razloga i postoje kreme namenjene području oko očiju. Na tom području koža je najtanja i najosjetljivija, i stoga se treba i tretirati posebnim preparatima.

4. Losioni ne skidaju šminku

Losioni mogu imati dve funkcije: vraćati koži vlagu nakon čišćenja ili dubinski pročišćavati pore, ali ni u kom slučaju nisu namenjeni skidanju šminke s lica ili područja oko očiju.

5. Anti age proizvodi su za žene u zrelim godinama

Bore je lako sprečiti ali gotovo nemoguće lečiti, pa je važno što pre početi koristiti anti age kreme. Lagana anti age krema počinje već u srednjim godinama, upravo zato da bi se bore sprečile, a koža ostala elastična i kako bi za deset godina izgledale znatno mlađe od vršnjakinja koje nisu pravilno negovale kožu.

OSTAVI KOMENTAR