Start Style Beauty Tips Najbolje zimske maske za lice

Najbolje zimske maske za lice

SHARE

Hladni zimski uslovi mogu oštetiti našu kožu, a to se posebno odnosi na nežnu kožu lica koja je neprestano izložena vetru i hladnoći. Upravo zato, licu je potrebno pružiti odgovarajuću negu i zaštitu. Maske su  najbolji izbor u borbi protiv zime, a najbolje su one koje same napravimo kod kuće.

Avokado za suvu kožu

Za suvu kožu zima je definitivno najgore vreme u godini, zato je kožu potrebno dodatno hidratizovati i nahraniti. Maska od avokada je puna minerala, vitamina i antioksidanata pa će rezultat biti mekana i sjajna koža. Unutrašnji deo avokada pomešaj s malo maslinovog ulja, usitni i ostavi na licu da deluje 15 minuta.

Banana za mešovitu kožu

Za mešovitu kožu idealna je banana. Izmiksuj jednu bananu s tri kašike kisele pavlake. Nanesi na lice i ostavi da deluje pola sata. Isperi mlakom vodom. Rezultat ove maske je nežna koža i zaštita od hladnih zimskih vetrova i hladnoće.

Jaje za masnu kožu

Za masnu kožu idealna je maska od belanaca. Od jednog belanca napravi penu i nanesi je na lice. Ostavi da deluje pola sata zatim isperi mlakom vodom. Maska će ukloniti sjaj i suziti pore, a koža će izgledati svežije i zdravije.

Zobena kaša i med za oštećenu kožu

Za kožu oštećenu hladnim vetrom najbolji lek je maska od zobene kaše. Pomešaj med, neprokuvanu zobenu kašu i belance, sve u jednakim odnosima. Nanesi na lice i ostavi 20 minuta da deluje. Isperi mlakom vodom i osuši nežnim tapkanjem. Rezultat je mekana i zdrava koža.

OSTAVI KOMENTAR