Start Style Beauty Tips Mleko te čini lepom!

Mleko te čini lepom!

SHARE

Mleko je čudo! Koristi ga kao kozmetičko sredstvoi uverićeš se i sama šta sve ono može. Mi ti predlažemo neke beauty “recepte” za meku kožu i prelepo telo…

1. Otečene oči
Tvoje oči su ujutru umorne, otečene i crvene? Jednostavno, stavi jednu kašičicu u frižider i ostavi da se potpuno rashladi. Nakon toga kašičicu stavi na očne kapke.
Savet
Super alternativa: Pomešaj 1/4 šolje mleka i 1/4 šolje čaja od kamilice, a onda time natopi dva tufera i stavi na oči.

2. Čišćenje kože
Za čišćenje lica, naravno, možeš da koristiš gotovo mleko za čišćenje. Ali takođe možeš da upotrebiš i mešavinu 100 ml mleka i 1/2 kašičice meda. Istrljaj lice, a zatim isperi vodom.

3. Nežna koža
Koža ti je zategnuta ili se peruta? Znači da joj nedostaje vlažnosti, zato upotrebi sprej za telo.
Savet
Pomešaj 1 žumance i kašičicu ulja sa pola šolje mleka, a zatim utrljaj u kožu i ostavi da odstoji 10 minuta. Nakon toga lice isperi vodom.

4. Mleko za lice
Jedva čekaš dogovoreni izlazak? Maska će očistiti i osvežiti tvoje lice.
Savet: Potrebno ti je 2 kašike ječmenih pahuljica i 2 kašike toplog mleka. Pahuljice sipaj u mleko i ostavi da odstoje, sve dok se ne stvori gusta masa. Nakon toga nanesi je na lice i ostavi da odstoji 10 minuta. Na kraju isperi vodom.

5. Uživanje u kadi
I egipatska kraljica Kleopatra, čuvena po svojoj lepoti, znala je za sledeći trik: kupanje u mleku neguje kožu. Zato obavezno nabavi gotove kupke koje sadrže mleko!
Savet: Kupku možeš da napraviš i sama da bi prošla jeftinije. Ugrej litru mleka i u njemu rastopi 200 g meda. Na kraju dodaj i nekoliko kapi limunovog soka. Ovu tečnost sipaj u kadu punu vode a onda lezi u kadu i uživaj dvadesetak minuta.

6. Moćni piling
Tvojoj koži je potrebna regeneracija. Zato svake dve nedelje uradi detaljan piling da bi otklonila izumrle čelije sa površine kože.
Savet: Pomešaj 3 kašike morske soli sa kašikom ulja i kašikom mleka. Nakon toga istrljaj kožu, istuširaj se i nanesi kremu.

7. Smućkaj ukusni napitak: Shake it Baby!
1. šejk: napitak za zategnutu kožu: pomešaj mikserom 250 g lubenice, 1/4 l mleka i sok od 1/2 limete. Po želji možeš da zasladiš medom.
2. šejk: čisti organizam: pomešaj 150 ml mleka, 200 g jogurta i nekoliko jagoda. Napitak sipaj u čašu sa kockicama leda i po želji zasladi medom. Čašu možeš da ukrasiš jagodom presečenom na pola.

OSTAVI KOMENTAR