Start Style Beauty Tips Meka koža u pet koraka

Meka koža u pet koraka

SHARE

U zimskim danima devojke često zapostavljaju kožu pod izgovorom da nemaju vremena i da se pod debelim slojevima koža ionako ne vidi.

Ipak, nema ništa lepše od osećaja i izgleda uredne i negovane ženske kože, pa se pobrini da uvek budeš negovana i svakodnevno paziš na svoju kožu jer za to zaista nije potrebno previše vremena.

1. Piling

Dva puta nedeljno napravi dobar piling celog tela. Piling će ukloniti grube odumrle naslage kože i pripremiti je za depilaciju. Osim toga, koža tretirana pilingom bolje će upiti losion ili mleko za telo i u trenu biće glatka i prijatna na dodir.

2. Odaberi pravi “omekšivač” za svoje telo

Bilo da se radi o kremi, losionu, gelu ili bejbi ulju, važno je da odabereš sredstvo koje odgovara tvom tipu kože i koje ti neće oduzimati previše vremena. Jednom u nedelju dana, u svoj losion ili mleko možeš staviti i nekoliko kapi maslinovog ulja.

3. Depilacija

Nema ništa ružnije od dlakavih ženskih nogu pa se pobrini da si uvek uredno depilirana. Žileti su najbrže rešenje, ali ako želiš dugotrajne rezultate – odaberi vosak ili šećernu pastu.

4. Krema protiv celulita

Ako imaš problema sa celulitom, krema ili serum koji ga ublažavaju trebali bi biti obavezan sastojak tvoje kozmetičke torbice tokom cele godine. Bedra maži dva puta dnevno, uvek pokretima u smeru od kolena prema stomaku.

5. Vežbanje

Nemoj dopustiti da tvoja koža “omlohavi”. Ako nemaš vremena za aerobik ili trčanje, izdvoji svaki dan desetak minuta i napravi barem nekoliko osnovnih vežbi kao što su trbušnjaci, vežbe za guzu i istezanje.

OSTAVI KOMENTAR