Start Style Beauty Tips Mejkap trikovi – kako da male oči izgledaju veće

Mejkap trikovi – kako da male oči izgledaju veće

SHARE

Ako misliš da imaš male oči i volela bi da izgledaju veće, pravilno nanošenje šminke može ti pomoći kod ovog problema.

Uz nekoliko mejkap trikova tvoje oči ne samo da će izgledati veće, nego će dobiti potrebnu dubinu, a oči će izgledati sveže i odmorno, što će pomoći da tvoje oči budu prva stvar koja se primetiti na tvom licu.

1. Maži i donje trepavice

Često čujemo savet da se donje trepavice ne smeju mazati maskarom, ali ako imaš manje oči, našminkane donje trepavice pomoći će da tvoje oči budu upadljivije i dobiju lep oblik.

2. Bela senka u uglovima

Ako imaš male oči, zaboravi na nanošenje samo jedne boje senke na ceo kapak. Bez obzira na to da li radiš smokey eyes, natural look ili neobičnu šarenu mejkap kreaciju, neka se u uglovima tvojih kapaka uvek nalazi bela senka koje će vizuelno povećati i otvoriti oko.

3. Bela olovka

Bela olovka “otvoriće” pogled, pa je uvek nanosi na donju unutrašnju ivicu kapka. Ako se bojiš da je preupadljiva, slobodno se možeš poslužiti i svetlo roze ili bež olovkom.

4. Tuš je tvoj prijatelj

Tuš će ti pomoći da vizuelno povećaš oči, ali moraš biti oprezna sa njegovim nanošenjem jer ti u suprotnom može i jako smanjiti oči. Tuš nikada ne nanosi na celu liniju kapka, već kreni od polovine kapka s tankom linijom uz ivicu trepavica pa je lagano povećavaj kako ideš prema spoljašnjem uglu oka. Takođe pazi na to da je tuš uvek uredno nanesen i da crta nije predebela.

5. Uvijač za trepavice

Poželjno je da nabaviš kvalitetan uvijač za trepavice i naučiš da se koristiš njime jer će ti lepe i uvijene trepavice pomoći da oči učiniš većima.

OSTAVI KOMENTAR