Start Style Beauty Tips Maske za lice od čokolade

Maske za lice od čokolade

SHARE

slika

Ako imate problem sa suvom kožom lica,  pokušajte s primenom hranljive maske od čoklade. Osim vitamina i minerala, čokolada sadrži i kofein, koji stimuliše rad krvotoka, normalizuje protok krvi i limfe, te sprječava pojavu otoka. Kakao puter iz čokolade vlaži kožu, pomlađuje je i daje blistav izgled.

Čokolada je bogata i drugim korisnim materijama, kao što su teobromin i teofilin, koji zatežu kožu. U kozmetičkoj industriji koristi se čokolada sa što većim procentom kakaa, ili običan kakao prah, bez šećera i bilo kakvih aromatičnih dodataka.

Isprobajte jednu od ove dve slatke maske za lice:

1. Umutite jedno žumance. Dodajte po kašiku milerama, tople vode i crne čokolade rastopljene na pari. Dobijenu smesu nanesite na prethodno očišćeno lice, vrat i dekolte, te lagano masirajte kružnim pokretima. Nakon 15 – 20 minuta masku isperite toplom vodom.

2. Rastopite na pari 50 g crne čokolade sa jednom kašičicom maslinovog ulja. Ohladite smesu do temeprature tela i nanesite je laganim kružnim pokretima na očišćeno lice, vrat i dekolte. Lezite i opustite se 15 minuta, a zatim masku isperite toplom vodom. Ova maska hrani kožu, zateže je, osvežava i pomlađuje.

Izvor: Ljepota

OSTAVI KOMENTAR