Start Style Beauty Tips Maska od meda i cimeta za čisto lice

Maska od meda i cimeta za čisto lice

SHARE

Poznat po svojim antibakterijskim svojstvima, cimet će ostaviti tvoje lice čistim i sjajnim i napraviti mali piling. Med će lice dodatno omekšati i nahraniti, a ovo možeš raditi jednom nedeljno.

Sastojci:

Kašika meda
2-3 kašike cimeta

Postupak:

Pomešaj u posudi med i cimet, pa napravi gustu smesu. Nanesi na lice i ostavi da deluje 20 minuta. Isperi mlakom vodom i nežnim sapunom. Agresivni sapuni samo će isušiti kožu. Za kraj nahrani kožu s malo maslinovog ulja, koje ćeš utrljati u lice.

20 KOMENTARA

  1. Masku mozete stavljati svakog dana, dovoljna je jedna kasicica meda i oko pola kasicice cimeta, sve to ismesajte plasticnom kasikom jer med u dodiru sa metalom oksiduje i stvara nezeljenja jedinjenja, stavljajte po malo a slobodno malo vise na upaljena mesta i gledajte da na upale dopre cimet, pozeljno je imati tamniji med jer je “zdraviji” i ima vise vitamina koji hrane kozu. Do iritacije ne moze doci jer su oba sastojka prilicno blagotvorna. Masku slobodno drzite pola sata pa isperite mlakom vodom bez puno pritiskanja. Mozete kombinovati, jedan dan koristite masku od svezeg krastavca koji umiruje i cisti kozu i ima vitamine koje med nema, a sledeceg dana masku od meda. Optimizam i manje zadrzavanja pred ogledalom i uspeh je zagarantovan :). Pozdrav 

OSTAVI KOMENTAR