Start Style Beauty Tips Mali trikovi za brži rast kose

Mali trikovi za brži rast kose

SHARE

0000783_300_umesto_1000_za_dubinsko_pranje_i_pakovanje_kose_uz_gratis_feniranje

Svaka dama teži ka tome da ima zdravu i negovanu kosu. No, malo koja zaista to i postiže jer, da bi vam kosa brže rala i bila gušća, potrebno je puno truda. Sledite ovih osam saveta i poboljšajte kvalitet svoje kose.

Četkajte kosu pod pritiskom

Kada se češljate, primenite pritisak na vlasište. Time ćete poboljšati cirkulaciju krvi i podstići rast kose.

Nanošenje ulja na kosu

Ulje za kosu trebalo bi da nanosite barem jednom nedeljno. Pre nego što legnete, na kosu temeljno nanesite hranljivo ulje. Ujutro operite kosu.

Ulje hibiskusa

Ulje hibiskusa možda je i najbolje prirodno sredsto za rast kose. U toplu kokosovu vodu potopite cvet hibiskusa i ostavite preko noći da odstoji, a sutradan smesu primenite na kosu.

Vezivanje kose

Kada krenete na spavanje, kosu uvek zavežite u pletenicu, kako se ne bi oštetila od trenja.

Vitamin E

Hrana bogata vitaminom E je izuzetno bitna za rast vaše kose. Jedite redovno namirnice koje su bogate ovim vitaminom, poput badema.

Koristite bademovo ulje

Bademovo ulje je takođe korisno za poboljšanje rasta kose. Najbolje je da ulje naneste ne kosu uveče, ostavite da odstoji preko noći i ujutro isperete.

Ne perite kosu vrućom vodom

Ne koristite vruću vodu za pranje kose, jer je ona može oštetiti. Topla voda otvara pore na vlasištu i na taj način dovodi do opadanja kose.

Održavajte kosu čistom

Često korišćenje šampona šteti kosi, ali redovno pranje kose podjednako je važno kao i nanošenje ulja. Perite kosu blagim šamponom barem tri puta nedeljno.

Tekst: Life Content 

Izvor: Ljepota.ba

OSTAVI KOMENTAR