Start Style Beauty Tips Loše navike koje morate da odbacite

Loše navike koje morate da odbacite

SHARE

dijete_nokti

Grickanjem noktiju, istiskivanjem bubuljica ili odlaskom u krevet s ostacima šminke, izlažete organizam bakterijama. U nekim slučajevima rizikujete da dobijete i nepotrebne ožiljke. 
Svakodnevne navike o kojima ne razmišljamo mnogo mogu da naštete izgledu i zdravlju naše kože. Ipak, greškama možemo da stanemo na put. Slede najčešći propusti i saveti kako da ih izbegnete.

GRICKANJE NOKTIJU

Veliki broj ljudi grize nokte, a zatim prstima dodiruje lice i usne. Obzirom na to da dnevno u proseku dotaknemo hiljadu površina i predmeta, na kojima se nastanjuju bakterije, jasno je koje sve opasnosti nosi diranje lica rukama. Vodite računa o higijeni ruku. Operite ruke toplom vodom i sapunom i pobrinite se da vam je područje ispod nokta čisto. Uposlite ruke na drugi način, nemojte da ih stavljate na lice.

akne

ISTISKIVANJE BUBULJICA
Priznajte, često istiskujete bubuljice, pokušavate da ih se što pre rešite ili možda samoinicijativno rešavate problem uraslih dlaka? Niste jedini, ove navike ima više od trećine populacije. Međutim,  na taj način možete da izazovete infekcije ili ružne ožiljke na koži. Kraste je bolje da ostavite da same otpadnu, a bubuljice lečite  maskom od gline koja će ih isušiti. Problem uraslih dlaka rešiće topla obloga koja smiruje iritaciju i upalu.

gereizte_kopfhaut_420x270

ČEŠANJE PERUTI
Ovom navikom ne samo da štetite korenu kose, već perut raznosite po odeći. Češanjem ćete pogoršati perutanje. Kako biste se rešili peruti, probajte odgovarajući šampon ili medicinsko sredstvo. Potrebno je da povećate i unos vitamina.

sleeping-woman
ODLAZAK U KREVET SA ŠMINKOM
Ako zbog umora preskačete večernji ritual i u krevet odlazite sa ostacima šminke, prete vam bakterije i bore. Često smo preumorni i mislimo kako će ova mala prevara proći bez težih posledica. Međutim, time štetimo zdravlju svoje kože. Kada spustite glavu na jastuk, koža dolazi u kontakt sa svim bakterijama koje su ostale od prethodne noći. Ako vodite bitku s vremenom, koristite vlažne maramice za odstranjivanje šminke.

Izvor: zena.blic.rs

22 KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR