Start Style Beauty Tips Kamilica za dušu i telo

Kamilica za dušu i telo

SHARE

Kamilica je jedan od najvažnijih predstavnika lekovitog bilja, prisutna je u našim kuhinjskim ormarićima, ali jeste li upoznati sa svim njenim čarima?

Ova mirišljiva biljka može uticati i na vaš dobar izgled, ali i dobro raspoloženje. Donosimo vam nekoliko jednostavnih i delotvornih saveta.

Čaj od kamilice

Čudotvorni napitak koji ublažava razne vrste upala, ujedno deluje kao antiseptik. Smirujući učinak ima na nadražen želudac, telo i duh, nakon stresnog i napornog dana i pomaže kod nesanice i menstrualnih bolova. Ako ste razdražljivi, nervozni ili čak potišteni, ovo je biljka koja će vam pomoći. Iskoristite li ovaj čaj kao umirujuće obloge za oči i podočnjake, rezultat je svežiji i odmorniji izgled.

Kupka s eteričnim uljem kamilice

Blagog i prijatnog mirisa, eterično ulje kamilice smiruje um i opušta telo. Pripremite sebi kupku s desetak kapi ulja i malo meda pa uživajte u relaksirajućem učinku. Kupka će umiriti tvoju iritiranu, upaljenu kožu, sklonu alergijama. A suvu kožu će učiniti mekšom. Upravo iz tih, i još mnogih drugih razloga ovo eterično ulje ujedno je jedno od najčešće korišćenih.

Inhaliranje

Isto tako, nekoliko kapi ulja od kamilice možete iskoristiti i za inhaliranje kako bi ublažili glavobolju ili zubobolju. Ili jednostavnije, stavite par kapi ulja na maramicu i udišite par minuta.

Masaža

Ovo ulje možete koristiti i za masažu upaljenih mišića i zglobova. Na taj način pojačavate terapeutski učinak  i njenim blagim, nežnim mirisom postižete sklad tela i uma.

OSTAVI KOMENTAR