Start Style Beauty Tips Kako pobediti masni ten leti

Kako pobediti masni ten leti

SHARE

Čak i devojke s normalnom tenom u prolećnim i letnjim danima imaju problema s pojačanim lučenjem masnoća, pa se na fotkama sjaje poput disko kugli, a preko dana muče s masnim čelom koje se ponosno sjaji. Kako bi izbegla ili umanjila sjajan izgled svog tena, isprobaj naših pet saveta.

1. Promeni sredstvo za čišćenje

Za vreme toplih dana koža pojačano luči masnoće pa je dobro nadmudriti je i promeniti preparate kojima je čistimo. Umesto mleka i ulja za čišćenje odaberi gelove i pene koji će dublje očistiti kožu i pritom ukloniti višak sebuma pa je matirati.

2. Obavezno koristi losion

Nakon čišćenja, kožu obavezno pređi matirajućim losionom s antiseptičkim delovanjem. On će “odčepiti” pore i onemogućiti stvaranje mitesera i pritom fino matirati T zonu lica.

3. Promeni kremu

Vreme je za nešto laganije kreme za lice pa svoju hranjivu i masnu kremu zameni onom s hidratantnim svojstvima. Ako imaš masnu ili mešovitu kožu, odluči se za gel kreme. Obavezno izaberi one sa zaštitnim SPF faktorom!

4. Ubaci papiriće u torbicu

Papirići koji upijaju masnoću sa čela pravi su spas. Ubaci jedan ovakav paketić u svoju torbicu i svakih par sati lagano pređi preko T zone kako bi se upila nepotrebna masnoća.

5. Lagani puder

Teški puderi “guše” kožu pa za letnje dane izaberi nešto laganije varijante. Ako imaš lep ten dovoljan će biti i bude u kamenu kojim lagano možeš matirati ten, a ako smatraš da ti je tečni puder zaista potreban, izaberi neki koji matira kožu.

OSTAVI KOMENTAR