Start Style Beauty Tips Kako ojačati nokte

Kako ojačati nokte

SHARE

Krhki i lomljivi nokti čest su ženski problem, a najčešći krivci za to su stres i loša ishrana. Proces oporavka za nokte nije jednostavan i ne može uspeti bez truda i predanosti, ali se svakako isplati.

1. Prestanite da koristite lakove za nokte

Hemikalije iz lakova za nokte i acetona, pogotovo ako se često koriste i menjaju, mogu znatno da oslabe nokte. Pustite nokte da dišu barem dve nedelje i rezultati će vas zadiviti.

2. Kapsule

U apotekama se mogu kupiti različite vrste tableta za pojačanje rasta kose i noktiju. Ako mislite da je to samo reklamni trik – varate se. Te tablete sadrže sastojke nužne za rast noktiju, a koje vi zbog neuredne ishrane verovatno ne unosite dovoljno u organizam. Ako želite da ojačate svoje nokte, svakako počnite redovno da uzimate tablete koje će vam u tome pomoći.

3. Pravilna ishrana

Ono što je uništilo vaše nokte, može ih ponovo i oporaviti. Jedite redovno i unosite u organizam dovoljno vitamina i kalcijuma kako bi vaša koža, kosa i nokti ponovo zablistali.

4. Lakovi za jačanje

Većina ovih lakova zaista pomaže, ali problem je u tome što ih ne nanosimo prema uputstvima. Budite uporni i nanosite lak za jačanje noktiju svaki dan.

5. Ne koristite nokte kao alat

Pazite na svoje nokte i ne otvarajte s njima limenke, ne perite sudove bez rukavica i ne “kopajte” stalno po licu jer ih i tako savijate i uništavate.

OSTAVI KOMENTAR