Start Style Beauty Tips Kako nositi tamni ruž?

Kako nositi tamni ruž?

SHARE

null

Tamni ruževi veliki su hit ove zime, ali dok na slavnim devojkama uvek izgleda zanosno, na našim usnama može izgledati sasvim otužno i vizualno izobličiti celo lice. Kako bi izbegla grobarski efekt, a dobila izgled holivudske sirene, poslušaj naše savete.

1. Izaberi pravu boju

Boja ruža zavisi od boje tvoje kose i tvog tena pa nemoj bez razmišljanja zgrabiti ruž koji ti je izgledao super na nekoj glumici. Imaš li svetlu kosu, radije odaberi tamnocrvene i ljubičaste nijanse, a crnu i tamnoplavu prepusti tamnokosim curama. Naravno, osim ako imaš super-pune usne i besprekoran ten. U tom slučaju možeš odabrati šta god poželiš.

2. Izaberi pravu nijansu

Imaš li tanje usne, nikako nemoj posezati za jako tamnim ruževima. Oni će vizualno još više smanjiti tvoja usta.

3. Pripazi na teksturu

Mat ruževi sjajni su za dugotrajne večeri i važne događaje, ali za dnevne varijante radije izaberi kremaste ruževe ili preko ruža nanesi malo prozirnog sjaja.

4. Kod kuće uvežbaj nanošenje

Ako si odlučila da nosiš tamni ruž na neki važni događaj, dan pre isprobaj ceo look kod kuće. Pre nanošenja tamnog ruža neophodno je usne iscrtati olovkom, a za savršen oblik i rezultat potrebno je vežbanje.

5. Dobro osmisli kompletan look

Nemoj kopirati ceo mejkap look sa stranica časopisa pod svaku cenu jer bi u stvarnosti mogla izgledati komično. Po pravilu, uz tamni ruž, oči bi trebale biti minimalno našminkane, ali to ne znači kako ih ne trebaš naglasiti. Preporučujemo belu senku, crni tuš, puno maskare i lepo naglašene obrve.

6. Pripazi na lice

Tamni ruž ne trpi nesavršenu kožu pa je važno da puderom lepo ujednačiš ten. Isto tako, zaboravi na snažna rumenila. Lagano osenčani ili goli obrazi najbolje izgledaju uz tamne usne.

FOTO: FAME

OSTAVI KOMENTAR