Start Style Beauty Tips Kako izabrati savršenu hidratantnu kremu?

Kako izabrati savršenu hidratantnu kremu?

SHARE

Pored mnoštva ponuđenih brendova hidratantnih krema, njen odabir postaje težak i dugotrajan posao. Zato najčešće mnoge od nas zbog sigurnosti posežu za skupljim preparatima, obraćajući pažnju samo na tip kože za koji su namenjene.

Ali, ako je krema skupa ne znači i da će nam i odgovarati. Zato kako bi ti koža bila zahvalna na kremi koju si odabrala, okreni kutijicu i pročitaj sastojke koje sadrži. Da bi odabir najbolje hidratantne kreme za tvoje lice bio nešto lakši posao, pročitaj sledećih par napomena.

Suva koža

Karakteriše je nedostatak vlage i prirodnih lipida koji stvaraju zaštitu za zadržavanje vlage u koži. Zato su za suvu kožu najbolje kreme koje u sebi sadrže omega-6 masne kiseline, aminokiseline i ulja. Kreme s tim sastojcima negovaće i nahraniti suvu kožu na duže vreme.

Masna koža

Pogrešna je pretpostavka da masnoj koži ne treba hidratacija. Ali za takav tip kože biće dovoljne kreme i preparati koji imaju lagane formule i koji se baziraju na vodi. Preparati koji sadrže jojobino ulje i prirodna esencijalna ulja su dobri za masnu kožu jer između ostalog, ne začepljuju pore i uravnotežuju ph vrednosti.

Osetljiva koža

Ovom tipu kože često je uz hidrataciju potrebno i smanjivanje crvenila ili iritacija, izazvanih veštačkim sastojcima iz krema ili nečim drugim. Zato je najbolje birati proizvode koji se većinom baziraju na prirodnim sastojcima, koji sadrže aloe veru, vitamin E i biljne antioksidante. A korištenje kreme s veštačkim mirisima, bojama i parabenom je bolje izbegavati.

Mešovita koža

Onima s mešovitim tipom kože je možda najteže naći odgovarajuću hidratantnu kremu jer često jedna krema ne odgovara celoj koži lica. Zato je možda najlakše koristiti dve kreme. Kako je i najčešći slučaj kod ovog tipa kože – kremu za masnu kožu koristi za T-tonu, a kremu za normalnu kožu, koristi za ostatak lica.

OSTAVI KOMENTAR