Start Style Beauty Tips Kako i zašto koristiti suvi šampon

Kako i zašto koristiti suvi šampon

SHARE

Ideš na kratko putovanje i ne želiš da provedeš pola vikenda u kupatilu ili si na festivalu a želiš da izgledaš sjajno? Za sve ove situacije postoji jednostavno i brzo rešenje, a ime mu je – suvi šampon.

Ovaj mali “junak iz bočice” može produžiti svež izgled tvoje kose za jedan ili dva dana, a uz to dodaje i volumen koji uvek dobro dođe. Ako nikad nisi koristila suvi šampon, poslušaj naše savete i za samo nekoliko minuta uživaj u prelepoj, svežoj kosi.

1. Odaberi pravi šampon za svoju kosu

Iako klasični suvi šampon jednako deluje na svim bojama kose, ako se dobro ne iščetka, može ostaviti nezgodan beli trag pa brinetama i crnkama preporučujemo da izaberu onaj namenjen tamnoj kosi.

2. Nanesi ga samo na vlasište

Ovaj šampon namenjen je upijanju masnoće pa ga je dovoljno naneti samo na područje temena, a ne na celu kosu.

3. Budi strpljiva

Poštuj uputstva na ambalaži i sačekaj nekoliko minuta dok se prah ne upije. Tako ćeš postići najbolje rezultate.

4. Dobro iščetkaj

Suvi šampon za kosu važno je dobro iščetkati kako bi obavio svoj zadatak, ali i kako s njegovim ostacima na glavi ne bi izgledala kao da imaš perut.

5. Iskoristi pogodnosti

Suvi šampon kosi daje neverovatan volumen, što znaju i najpoznatiji svetski frizeri koji ga često koriste na glavama svojih slavnih klijentkinja. Iskoristi tu pogodnost i napravi neku zgodnu frizuru kao što je rep u stilu šezdesetih, pletenica na stranu ili mačkasta frizura s glamuroznim uvojcima.

OSTAVI KOMENTAR