Start Style Beauty Tips Kako da ubrzaš svoj metabolizam?

Kako da ubrzaš svoj metabolizam?

SHARE

null

Većina devojaka u ovo predpraznično vreme odlučuje se za rigorozne dijete koje uključuju drastično izgladnjivanje kako bi kroz koju nedelju mogle uživati u svim delikatesima koji će se naći na prazničnoj trpezi.

Ukoliko želiš da promeniš svoje prehrambene navike ili smanjiš kilažu, nemoj podleći raznim dijetama, nego prirodnim putem ubrzaj metabolizam i pojedi taj čokoladni kolač bez griže savesti.

Doručkuj!

Svi naučnici, doktori, naše mame i bake naglašavaju važnost doručka, ali ti ga uporno preskačeš. Sledeći put razmisli dvaput pre nego što odbiješ najvažniji obrok dana jer upravo činija pahuljica s mlijekom ubrzaće metabolizam, a uz to i pospešiti koncentraciju i povećati jutarnju produktivnost.

Vežbaj!

Da, vežbanje u rano jutro zvuči kao teror, ali definitivno je efikasno. Ukoliko nisi jutarnji tip i znaš da nema šanse da se probudiš 30 min ranije kako bi trčala po kvartu ili vežbala, odluči se za blažu varijantu – hodanje.

Pij!

Ali ne sokove, nego vodu. Čaša hladne (ali ne ledene) vode pomoći će ti da se razbudiš, a tvom metabolizmu da brže radi jer telo će potrošiti koju kaloriju kako bi postiglo optimalnu temperaturu. Uz vodu, preporučljiv je i zeleni čaj koji sam po sebi ubrzava metabolizam.

Jedi!

Kako bi telo dobilo dovoljno energije, a ti stanjila struk, moraš jesti. Pritom ne mislimo na brzu hranu nego na obroke bogate nutritivnim vrednostima koji će ti pružiti potrebne minerale i vitamine za rad. Zameniš li tri velika obroka sa šest manjih i jedeš tokom dana, metabolizam neće imati priliku za pauziranje. Takođe, zarazne grickalice poput čipsa, keksića i ostalih slatkih/slanih užitaka zameni orašastim plodovima i voćem. I slobodno jedi čokoladu tokom dana (nekoliko kockica, ne celu)! Ne samo da ćeš sprečiti večernje predoziranje slatkišima, nego ćeš i redukovati nivo stresa i zaštititi srce i krvne sudove.

OSTAVI KOMENTAR