Start Style Beauty Tips Kako da se rešiš podočnjaka?

Kako da se rešiš podočnjaka?

SHARE

Oči  su ogledalo duše, a prema mnogima najlepši deo ljudskog tela može pasti u drugi plan ako je okružen crnim ili zadebljanim podočnjacima.

Uzroci podočnjaka su mnogi, pa tako genetika može imati veliki uticaj na stvaranje podočnjaka, a oni se mogu pojaviti i zbog drugih razloga kao što su gubitak elastičnosti kože, nedostatak sna ili gvožđa, preterivanje sa kofeinom ili nikotinom, i slično. Borba protiv podočnjaka može uroditi plodom, ako se posvetiš dovoljno svome cilju.

Ishrana je jako važna

Neuhranjenost i konzumacija nekvalitetnih namirnica mogu biti uzrok stvaranja podočnjaka, a stručnjaci preporučuju kvalitetnu ishranu koja uključuje celovite žitarice, voće i povrće sa visokim udelom vode i vitamina A, C i E, i unos tečnosti u telo. Voda i zeleni čaj odlični su u borbi protiv podočnjaka, jer su prirodni diuretici pa sprečavaju zadržavanje vode u telu.

Izbegavaj namirnice koje zadržavaju vodu

Podočnjaci mogu nastati i zbog zadržavanja vode u telu, a zbog toga je potrebno izbegavati namirnice koje to podstiču. To su alkohol, beli šećer, brašno, soja sos, kafa, sir, pržena hrana, gazirana pića, a uopšteno je dobro izbegavati hranu sa previše konzervansa.

Gvožđe je ključno

Ako telu nedostaje gvožđa, mogu se razviti podočnjaci, a protiv toga se možeš lako boriti, konzumacijom brokole, spanaća i morskih plodova koje ga sadrže. Tu su i tablete gvođša, koje će osigurati da ga imaš dovoljno.

Smanji unos soli

So je nezdrava u prevelikim količinama, a slana hrana može uzrokovati zadržavanje vode i nastanak podočnjaka. Smanjeni unos soli pomoći će ti u borbi protiv vrećica ispod očiju.

Spavaj dovoljno!

Ustaljeni bioritam i dovoljno sna najbolji su lek protiv podočnjaka, a ako tome dodaš vežbe za lice, rezultat će biti optimalan. Vežbe za lice podstiču cirkulaciju, pa će se tako crni krugovi ispod oka učiniti svetlijim, a voda će se manje zadržavati.

Krastavci pomažu

Dve kriške svežeg krastavca ostavi u zamrzivaču i izvadi ih nakon pola sata. Stavi ih na oči i drži 15 minuta, a otečene oči će se smiriti i delovati sveže.

OSTAVI KOMENTAR