Start Style Beauty Tips Kako da pravilno koristiš hajlajter

Kako da pravilno koristiš hajlajter

SHARE

Božićne i novogodišnje zabave najbolje su vreme za isprobavanje svetlucavog mejkapa, a police parfimerija naprosto vrve od šljokičastih sjajeva, senki, lakova i sličnih proizvoda.

I dok je za većinu svetlucavih mejkap artikala jasno čemu služe, mnoge devojke su još uvek zbunjene oko korišćenja hajlajtera. Donosimo vam kratak vodič i savete za korišćenje ovog blistavog proizvoda.

1. Hajlajter nije korektor

Dok je korektor tu da prikrije mane, hajlajter je tu da naglasi vrline. Važno je zapamtiti ovu razliku jer hajlajter često dolazi u sličnim oblicima kao i korektor, ali kada se koristi poput njega (na podočnjacima ili bubuljicama) rezultati su katastrofalni.

2. Uz njega možeš postići idealan izgled lica

Ovaj genijalan proizvod naglašava tvoje vrline i privlači svetlo na njih, pa uz pravilno nanošenje može znatno poboljšati tvoj izgled. Najčešće se nanosi na jagodice i ispod obrva kako bi dao savršen, lutkasti luk licu.

3. Masno i svetlucavo nikako ne idu zajedno

Ako si se odlučila za nanošenje hajlajtera, pazi da ti je koža lepo matirana. To ne znači da na licu moraš imati tri tone pudera, već da napraviš lepu laganu podlogu kako ti lice ne bi delovalo neuredno.

4.  Šminkerske trikove isprobavaj pažljivo

Šminkeri često nanose hajlajter na sredinu nosa kako bi ga stanjili i iznad krivine na ustima kaka bi ih vizuelno povećali. Ipak, ovim trikovima se služi oprezno jer bi lako mogla da izgledaš kao da imaš beo nos i šljokičaste brkove.

5. Ne preteruj!

Kao i kad je o svim svetlucavim stvarima reč, zapamti – manje je više.

OSTAVI KOMENTAR